русский українська english
поки немає активних опитувань

результати попередніх опитувань

Новини

Новини FM та TVRSS

Національна телекомпанія України заперечує звинувачення у "лідерстві за кількістю джинси"

Національна телекомпанія України заперечує звинувачення у "лідерстві за кількістю джинси"
6 лютого 2013 г.

Національна телекомпанії України заперечує звинувачення у "джинсі", розповсюджені українськими ЗМІ, та не визнає результати моніторингу, які стали основою для написання відповідних інформаційних повідомлень.

НТКУ дотримується основних принципів журналістики у висвітленні інформації під час підготовки всіх своїх програм, а закиди щодо замовчування інформації та замовності матеріалів у випусках новин вважаємо необґрунтованими, - 1tv.com.ua

Національна телекомпанія України також ставить під сумнів вживання терміну "джинса" у статті "У грудні Перший Національний став лідером за кількістю "джинси". Наголошуємо на тому, що термін "джинса" – це сленгове слово, яке використовується переважно у медійній спільноті та означає зумисну приховану рекламу або антирекламу. Тому просимо журналістів буди більш професійними у вживанні цього терміну.

Національна телекомпанія України звертає увагу громадськості, що вперше за багато років новини Першого Національного займають 5 місце серед усіх новинних програм українських телеканалів. Лідерські показники новин Першого Національного свідчать про те, що глядачі високо оцінюють роботу новинної служби телеканалу, а рівень довіри до новин Першого Національного зростає. Мета Національної телекомпанії України – подальше збільшення аудиторії каналу, входження новин Першого Національного до трійки новинних служб країни, побудова роботи інформаційно-аналітичного блоку Першого Національного на принципах прозорості, об’єктивності та балансу думок.

Перший Національний, як державний телеканал, упродовж всього свого існування звинувачується у надмірному висвітленні діяльності влади та в упередженому висвітленні подій у країні. Втім, незважаючи на постійні звинувачення у заангажованості, на Першому Національному телеканалі виходить найпопулярніше загальнополітичне ток-шоу країни "Шустер LIVE", у якому рівні можливості забезпечені всім учасникам програми, незважаючи на їх політичну належність. Не стали винятком у дотриманні журналістських стандартів і перші програми 2013 року за участі лідерів українською опозиції, присвячені справам щодо вбивств Євгена Щербаня та Георгія Гонгадзе.

Окрім програм студії Савіка Шустера, в ефірі Першого Національного виходить суспільно-політична програма "Досвід", учасниками якої стають політики, чиновники та експерти. Критерієм участі у програмі є фахові знання учасників, незалежно від політичної належності та політичних поглядів.

Окрім того, незабаром в ефірі телеканалу Перший Національний стартує проект "З перших вуст", у якому учасниками жорсткої розмови та відповідачами на гострі питання простих людей стануть міністри та керівники центральних органів влади України.

Щодо звинувачень стосовно матеріалу про відкриття меморіальної дошки першому директору Білгород-Дністровського заводу медичних виробів Анатолію Авксентьєву, повідомляємо, що Анатолій Авксентьєв майже півстоліття очолював підприємство в часи політичних та економічних змін. В новинах Першого Національного було розказано, що колектив прийняв рішення перейменувати завод на його честь і встановити меморіальну дошку. Більше того, вважаємо, що історії таких людей повинні частіше з’являтися на телеекранах. Натомість комерційні канали не висвітлюють події такого плану, а зосереджуються на скандальних та шокових історіях сьогодення.

FM-TV

ВСЕ НОВОСТИ ПО-РУССКИ ТУТ

 
Хіт-паради
новинка

Головна | Про нас | Новини | Блоги ведучих FM-TV | Радіостанціям | Телекомпаніям | Публічні люди | Фанатам | Для ЗМІ | Партнери