русский українська english
поки немає активних опитувань

результати попередніх опитувань

Новини

Новини FM та TVRSS

Журналітси УНІАН просять Коломойського врятувати агентство

Журналітси УНІАН просять Коломойського врятувати агентство
14 лютого 2013 г.
Журналісти і співробітники інформаційного агентства УНІАН написали звернення основному акціонерові агентства Ігорю Коломойському, президенту агентства Олегу Наливайку, а також керівнику групи 1 +1 Олександру Ткаченку.

Як повідомили ЛІГАБізнесІнформ співробітники агентства, під зверненням на даний момент підписалися 44 співробітника. Вони вимагають покінчити з практикою публікації замовних матеріалів.

"Останні події навколо ІА УНІАН змусили нас звернутися з цим відкритим зверненням у вашу адресу. Поява на сайті агентства двох інформаційних повідомлень, які не відповідали дійсності, про діяльність політиків Сергія Власенка та Олександри Кужель стали предметом жвавого обговорення ситуації в агентстві серед політиків та експертів медіа -ринку. На жаль, доводиться констатувати, що обговорення діяльності агентства відбувається в негативному контексті. За нашим переконанням, поява цих сфальсифікованих повідомлень завдало нищівного удару по репутації УНІАН. Зрозуміло, що така ситуація вимагає негайного реагування з боку вищого керівництва всеукраїнського інформагентства ", - сказано в зверненні.

Журналісти вважають, що поява фальшивих новин на сайті агентства стало "логічним результатом і прямим наслідком діяльності призначеного рік тому нового менеджменту агентства". "Ще в травні 2012 року ми намагалися довести до вашого відома, що новий менеджмент не хоче і не здатний співпрацювати з колективом агентства, який напрацьовувався роками. Нажаль, наша позиція тоді не була почута. Також ми не отримали належної реакції з боку керуючих партнерів і засновників на ситуацію з цензурними утисками на сайті УНІАН, сформованих восени минулого року ", - пишуть журналісти.

Незаконне звільнення колишнього головного редактора, скандал із цензурою під час виборів, сфальсифіковані новини на сайті агентства - все це "широко висвітлювалося в пресі і завдало неймовірні репутаційні втрати УНІАН", сказано у зверненні. "На жаль, всі спроби направити в нормальне русло співробітництво колективу з новим керівництвом не зустріли жодного відгуку", - констатували журналісти.

Після того, як під час виборів виник цензурний скандал, йдеться у зверненні, творча частина агентства - 37 співробітників - направили Осадчому і Ткаченко звернення з вимогою зустрітися з колективом і нарешті розповісти про концепцію розвитку агентства, яку новий менеджмент обіцяв розробити минулому році. А також - ознайомити нас з результатами службового розслідування щодо фактів цензури в УНІАН. "Його просто проігнорували", - сказано в зверненні.

Більш того, зазначають підписанти звернення, питання цензури в УНІАН розглядався на засіданні при президенті України. Група виробила рекомендації Осадчому, серед яких - сісти з колективом за стіл переговорів і створити редакційну раду для уникнення подібних випадків у майбутньому. "Реакції - нуль. Тепер виник скандал з" ведмедями ", який може назавжди підірвати довіру читачів та передплатників", - пишуть журналісти.

Результати роботи нового менеджменту показали нездатність нової команди ефективно управляти процесом, вважають автори звернення. Вони відзначають, що результатом діяльності нового менеджменту стало перетворення агентства з економічно успішного в збиткове і дотаційне; падіння рейтингів і впливовості агентства унаслідок зниження рівня контента і професійних стандартів; хаос в кадровій і творчої політиці; відтік професіоналів високого рівня з великим досвідом роботи (за півроку звільнилось близько півтора десятка співробітників); репутаційні збитки, пов'язані в тому числі з публікацією останніх інформаційних повідомлень, що не відповідають дійсності.

"Виходячи з таких результатів і намагаючись зберегти репутацію як ІА УНІАН, так і вашу, ми закликаємо вас визнати помилки, допущені новим менеджментом агентства та здійснити наступні кроки: відкликати призначений на початку 2012 року менеджмент, який перебуває на посадах вже протягом року і чия діяльність показала їх невміння управляти інформаційним агентством; ввести тимчасове управління агентством під егідою Ради засновників агентства; доручити новому оперативного керівництва агентства розробити програму санації ІА УНІАН, передбачає поступове відновлення втрачених ІА УНІАН позицій, а також створити редакційну раду, який зробить неможливим повторення в майбутньому випадків порушення правил професійних стандартів та етики з боку нового менеджменту ", - йдеться у зверненні.

Звернення пописати Воропаєв Сергій, Федорченко Ольга, Цимбалюк Роман, Шаройко Павло, Литвинова Олена, Зарайський Сергій, Кохан Віталій, Пришляк Надія, Герасим Андрій, Падірякова Ольга, Горшков Дмитро, Волинський Олександр, Жаловага Любов, Негрей Наталя, Овдієнко Наталія, Романенко Валентина, Романюк Роман, Майданович Тетяна, Сингаївська Марина, Дем'янів Євген, Савченко Олексій, Дощатов Юрій, Неумитий Галина, Павловська Оксана, Гутор Марія, Поляковська Тетяна, Бентковська Лариса, Гітлянська Олена, Андаліцька Інна, Тараненко Віталій, Волотовська Людмила, Токарева Вікторія, Білик Олена , Артеменко Світлана, Страшніков Тетяна, Доля Ігор, Ідрісова Майя, Дорофєєв Світозар, Діброва Юрій, Акімова Тетяна, Воїнова Галина, Привалова Ирина, Іванова Віра, Шудра Олена.

Нагадаємо, раніше УНІАН опублікував новину від особи Сергія Власенка про те, що захисника Тимошенко намагалися тричі отруїти і що за ним стежать співробітники правоохоронних органів в костюмах ведмедів. Власенко заявив, що нікому подібних коментарів не давав. Крім того, інформаційне агентство видало інтерв'ю Олександри Кужель з чотирма абзацами вигаданого тексту.

Керівництво УНІАН ніяк не коментує те, що відбувається.

FM-TV

ВСЕ НОВОСТИ ПО-РУССКИ ТУТ

 
Хіт-паради
новинка

Головна | Про нас | Новини | Блоги ведучих FM-TV | Радіостанціям | Телекомпаніям | Публічні люди | Фанатам | Для ЗМІ | Партнери