русский українська english
поки немає активних опитувань

результати попередніх опитувань

Новини

Сторінка в розробціRSS

П'ять причин вирушити на Koktebel Jazz Festival 2018

П'ять причин вирушити на Koktebel Jazz Festival 2018
20 липня 2018 г.
Koktebel Jazz Festival в п'ятий раз пройде в Чорноморську
Найбільш атмосферний український музичний фестиваль Koktebel Jazz Festival 2018 стартує 16 серпня в Чорноморську, під Одесою, і триватиме чотири дні - з 16 по 19 серпня. У його гостей буде прекрасна можливість насолодитися творчістю всесвітньо відомих виконавців, відкрити для себе нових музикантів в унікальній атмосфері на березі моря.
Безсумнівно, особливою ​​фішкою Koktebel Jazz Festival, крім якісної сучасної музики різних напрямків, є місце його проведення. Літо, улюблена музика, море і пляж - яке поєднання обставин може бути більш привабливим? На чотири серпневі дні Чорноморськ і його пляжі, які, до слова, восьмий рік поспіль отримують міжнародну оцінку якості Блакитний прапор, перетворяться на фестивальне містечко зі сценами, наметовим містечком, лекторієм та іншими атрибутами фестивального життя.
Після подій в Криму в 2014 році Koktebel Jazz Festival був змушений покинути своє рідне місце проведення і перебратися на материкову частину України. Спочатку свято приморського джазу прихистила галаслива Затока, однак у 2016-му фестиваль перебрався в більш затишний Чорноморськ, де цього року відбудеться вже втретє.
Цього року до традиційних сцен Koktebel Jazz Festival - Nu Jazz Stage, Open Stage і Special Stage - додасться ще одна, зовсім нова. Куратором новенької Jazz Blues Cafe буде відомий радіоведучий і джазмен, головний джазовий експерт країни Олексій Коган. Хедлайнерами нової сцени стануть норвезький гітарист, композитор і продюсер Фроде Барт і молодий український джазовий музикант Денис Кінчев.
Крім того, саме на новій сцені свою програму під назвою Територія танго представить Kiev Tango Project. Саме тут можна буде почути українське танго, знамениті композиції з легендарних фільмів, танго таких відомих композиторів як Агустін Барді й Анібал Тройло, а також рок-фолк-поп-хіти в танго аранжуванні та легендарне аргентинське танго Річарда Гальяно і Астора П'яццола.
Koktebel Jazz Festival традиційно готує різноманітний і цікавий лайн-ап. Безумовно, найбільш очікуваним стане виступ лондонської тріп-хоп легенди Morcheeba. До Чорноморська гурт везе грандіозний концерт з піснями зі свого нового альбому Blaze Away.
Головну сцену Koktebel Jazz Festival відкриє український гурт ONUKA, що підірвав світові чарти етно-електронікою. Музиканти обіцяють представити гостям фестивалю грандіозне шоу, в ході якого прозвучать найпопулярніші хіти групи, а також нові пісні з альбому MOZAЇKA.
Крім ONUKA, на головній сцені в перший, традиційно український день хедлайнером сцени стане Олег Скрипка та оркестр НАОНІ. Єдиний професійний оркестр народних інструментів в Україні та Олег Скрипка вперше зіграли свою спільну програму 27 лютого 2017 в Дніпрі. А в серпні 40 народних інструментів будуть акомпанувати хітам ВВ і українським народним пісням на березі Чорного моря.
Dakh Daugters, Martina Topley Bird, Inner Circle, Лаура Марті - всіх цих популярних виконавців також можна буде послухати біля сцен Koktebel Jazz Festival 2018.
Крім вже відомих в Україні та за її межами музикантів, Koktebel Jazz Festival надасть своїм гостям можливість познайомитися з молодими музикантами. У попередні роки для них була відведена окрема сцена і це нововведення виявилося дуже вдалим. У 2018 року подача заявок від молодих музикантів була відкрита до 1 червня і на гостей фесту безсумнівно чекають нові музичні відкриття.
За словами президента і засновника Koktebel Jazz Festival Лілії Млинарич, на створення дитячої програми фестивалю організаторів надихнули його шанувальники, які з року в рік приїжджали спочатку в Коктебель, а потім і в Чорноморськ. Любителі приморського джазу приїжджали на фестиваль цілими сім'ями, часто з дітьми, і це наштовхнуло на ідею дитячого свята в рамках великого Koktebel Jazz Festival.
«Ми любимо дітей і знаємо, чим їх зайняти!» - кажуть на Koktebel Jazz Festival і обіцяють море цікавих розваг для найменших глядачів: майстер-класи, конкурси, ігри прямо на березі моря. До речі, для дітей вхід на фестиваль безкоштовний.
Знаменитий арт-фестиваль Artishock, який проходить в рамках Koktebel Jazz Festival і вже став його невід'ємною частиною. Він охоплює всі види і жанри сучасного мистецтва: від різних видів арту до літератури і незалежного кіно. Традиційно в програмі Artishock кінопокази, лекції, відкриті інтерв'ю та дискусії, виставки та арт-перформанси - nv.ua.
Крім відвідування концертів, в Чорноморську можна буде подискутувати про веб-і мобільну розробку, нейромережі, криптовалюту, штучний інтелект. Адже в рамках фестивалю тут запланована чотириденна технологічна конференція Jazz Do It. Понад 30 доповідей від спікерів з усього світу, дискусії та обмін думками. А потім - спільний похід на концерт!

FM-TV

ВСЕ НОВОСТИ ПО-РУССКИ ТУТ

ALL NEWS IN ENGLISH HERE

 
Хіт-паради
новинка

Головна | Про нас | Новини | Блоги ведучих FM-TV | Радіостанціям | Телекомпаніям | Публічні люди | Фанатам | Для ЗМІ | Партнери