русский українська english
поки немає активних опитувань

результати попередніх опитувань

Новини

Сторінка в розробціRSS

Ким став син Віктора Цоя?

Ким став син Віктора Цоя?
17 серпня 2018 г.
Рок-музикант, композитор і дизайнер Олександр Цой довгі роки уникав публічності. Він все життя боровся із славою свого батька – Віктора Цоя – та виборював право на своє особисте життя. Ким став син легендарного музиканта та чому він уникає питань про свого батька – далі в матеріалі.

На момент трагічної загибелі Віктора Цоя його сину було лише 5 років, у серпні цього року Олександр Цой відсвяткував вже 33 день народження. За словами самого Олександра, він довгий час "вчився жити" із своєю біографією і славою свого батька.

Син знаменитого батька

Олександр – син Віктора Цоя і його дружини Мар'яни, народився 5 серпня 1985 року. Трохи менше ніж за рік до цього його батьки одружилися – через два роки після знайомства. Дружина Цоя була старшою за чоловіка на три роки, на момент одруження вона була вже розлученою. До знайомства з Віктором, Мар'яна не мала жодного стосунку із музикою, а після одруження розділила захоплення чоловіка та приймала активну участь в житті гурту "Кино".

Ким став син Віктора Цоя: життя Олександра Цоя
Віктор Цой з сином Олександром

Зі спогадів Мар'яни відомо, що Віктор дуже любив свого сина, але рідко з ним бачився. Адже більшу частину свого часу він проводив на концертах та на репетиціях. У своїй книзі спогадів Мар'яна писала, що коли Цой приїжджав додому, то вони з маленьким Сашком могли годинами сидіти поруч і мовчати, і робили вони це "з превеликим задоволенням".

У 1987 році пара розійшлася, але офіційно вони не розлучилися. Останній період життя Віктор прожив в Москві з перекладачкою і кінознавцем Наталією Разлоговою, з якою вони познайомились на зйомках фільму. Проте Віктор не припинив бачитись з сином, який залишився жити з матір'ю. Влітку він забирав до себе сина на два місяці. Влітку 1990-го року, який став останнім роком його життя, Віктор взяв сина у відпустку в Прибалтику.

Як потім розповідала Мар'яна, в той фатальний ранок 15 серпня 1990 року Віктор думав поїхати на рибалку разом з Сашою, але хлопчик чомусь не захотів. Те, що його батька більше немає, малюк ще не розумів, кожен раз, коли Цоя показували по телевізору, він простягав до екрану руки, кажучи: "Це мій тато".

Ким став син Віктора Цоя: життя Олександра Цоя
Віктор Цой з дружиною Мар'яною та сином Олександром

У 1990 році мені було п'ять. У мене залишилися тільки неясні уривки спогадів. Дитячі візуальні враження, які складно виразити словами. Мама і родичі, звичайно, щось розповідали про нього, але тільки під настрій. Не було програми з вивчення його біографії. Але можу сказати ось що: мені здається, багато людей, які міркують про Віктора Цоя і його творчость, не розуміють закладеної в них іронії. Там не всі речі варто сприймати всерйоз. І пісні, і образ не варто сприймати так вже серйозно,

– розповів Олександр Цой в інтерв'ю для Meduza.

Після смерті Цоя жінка зробила все, аби захистити сина від преси та фанатів. У 2005 році вона померла від раку. Існує версія, що Мар'яна перед смертю попросила сина не давати інтерв'ю про свого батька. Правда це чи ні – достеменно не відомо. Але Олександр довгий час не розмовляв з журналістами, пізніше він все-таки дав кілька інтерв'ю, але уникав питання про Віктора.


FM-TV

ВСЕ НОВОСТИ ПО-РУССКИ ЗДЕСЬ

ALL NEWS IN ENGLISH HERE
 
Хіт-паради
новинка

Головна | Про нас | Новини | Блоги ведучих FM-TV | Радіостанціям | Телекомпаніям | Публічні люди | Фанатам | Для ЗМІ | Партнери