русский українська english
поки немає активних опитувань

результати попередніх опитувань

Новини

Сторінка в розробціRSS

Литва хоче заборонити в'їзд пропутінським артистам

Литва хоче заборонити в'їзд пропутінським артистам
17 жовтня 2018 г.
Депутати Сейму Литви Аудронюс Ажубаліс і Лаурінас Кащюнас звернулися до глави МЗС Литви Лінаса Лінкявічюса із закликом доповнити список небажаних у Литві осіб виконавцями, які публічно або в своїй творчості висловлюють підтримку агресивній зовнішній політиці Росії.

Таким особам пропонують заборонити в'їзд до Литви і проведення тут виступів, - пише Delfi.

"Кілька місяців тому Кащюнас звернувся до МЗС із проханням заборонити в'їзд до Литви пропутінському виконавцю Тимуру Юнусову (Тіматі). У відповідь було сказано, що Юнусов має право на в'їзд до Литви та організацію виступів. Ми ознайомилися з аргументами МЗС і вважаємо, що необхідно переглянути і доповнити порядок і критерії включення осіб до списку нев'їзних. Діючі зараз критерії - не впускати людину тільки в тому випадку, якщо вона заперечує територіальну цілісність Литви, - занадто вузькі. Такий порядок призводить до того, що дії російських пропагандистів у Литві не припиняються", - пояснив мотиви звернення до МЗС Ажубаліс.

За словами Кащюнаса, випадок Юнусова не є винятком, а виконавці, які сприяють діям російської влади в інформаційній війні, повинні знати ціну своїм діям.

"Росія в рамках інформаційної війни часто використовує культуру як зброю пропаганди, оскільки саме через культуру ворожа пропаганда найкраще закріплюється у свідомості людей. Кремль вважає прихильних до його політики виконавців, співаків інструментом "м'якої сили", який допомагає формувати певні елементи самосвідомості, наблизити людей до культурного та інформаційного поля Кремля. Ми переконані, що діяльність таких виконавців повинна оцінюватися жорстко, так само, як і російських підприємців-олігархів, яким заборонений в'їзд в США і ЄС за підтримку агресивної зовнішньої політики Кремля", - сказав Кащюнас.

У зверненні депутати закликають міністра Лінкявічюса розглянути можливість винесення цього питання на рівень Ради закордонних справ ЄС, оскільки, на думку депутатів, з подібними проблемами стикаються й інші країни Євросоюзу.

FM-TV

ВСЕ НОВОСТИ ПО-РУССКИ ЗДЕСЬ

ALL NEWS IN ENGLISH HERE

 
Хіт-паради
новинка

Головна | Про нас | Новини | Блоги ведучих FM-TV | Радіостанціям | Телекомпаніям | Публічні люди | Фанатам | Для ЗМІ | Партнери