русский українська english
поки немає активних опитувань

результати попередніх опитувань

Новини

Сторінка в розробціRSS

"Оскар" дають не завжди найкращим фільмам

"Оскар" дають не завжди найкращим фільмам
18 січня 2019 г.
— Кінопремія "Золотий глобус" — це певною мірою репетиція "Оскара", — каже кінокритик Юрій Самусенко, 28 років.

76-та церемонія нагородження "Золотого глобуса" відбулася в Лос-Анджелесі, США. Переможців визначають журналісти з усього світу, які працюють у Голлівуді - gazeta.ua

— На "Оскарі" голосують члени Американської кіноакадемії, професіонали кіноіндустрії — актори, режисери, сценаристи, — продовжує Самусенко.

— Цю нагороду дають не завжди найкращим фільмам, а тим, які найбільше відповідають часу. А на "Глобусі" журналісти голосують, якщо й не за найкраще, то за найбільш популярне кіно.

Цього року "Золотий глобус" за найкращий драматичний фільм отримала біографічна стрічка "Богемна рапсодія" про британський рок-гурт "Квін". 37-річного Рамі Малеканазвали найкращим драматичним актором за роль лідера групи — Фредді Мерк'юрі.

— Перемога "Богемної рапсодії" показова. Це одна зі стрічок-лідерів 2018 року за касовими зборами та за обговоренням глядачів. Фільм мав складну історію створення — режисера міняли по ходу зйомок. Тож міг вийти неякісним. Натомість кіно дуже рівне, намагається догодити всім, особливо прихильникам "Квін". Картина показує найбільш яскраві ­моменти з історії зіркових музикантів. Кіно розраховане на ностальгію за тими часами, коли рок-музика постійно експериментувала.

Найкращий комедійний фільм — "Зелена книга". Розповідає про дружбу темношкірого піаніста та італійця-водія в часи панування расистських упереджень в американському суспільстві.

Найкращим комедійним актором став 44-річний Крістіан Бейл. У стрічці "Влада" зіграв Діка Чейні — віце-президента в адміністрації Джорджа Буша-молодшого. Його називали найвпливовішим політиком в історії Сполучених Штатів Америки, який так і не став президентом.

— Останнім часом преса в США робить усе можливе, аби посприяти імпічменту президента Дональда Трампа. Це має відображення і в кіно. Наприклад, режисер Адам Маккей переосмислює політику Діка Чейні. Натякає, що зараз у Білому домі нічого суттєво не змінилося. "Золотий глобус" не забуває акцентувати увагу на багатокультурності американського суспільства. Тому цього року додали в номінанти бойовик "Чорна Пантера" про супергероя з Африки та комедію "Шалені багатії азіати". Чи підтримає їхній вибір Американська кіноакадемія, дізнаємося наприкінці лютого.

В Україні показують дедалі більше фільмів оскарівської гонки. Тож наш глядач може стежити за преміями та вболівати за ту чи іншу стрічку.

46 років сидить у в'язниці наймасовіший аргентинський серійний убивця Карлос Робледо Пуч на прізвисько "Янгол смерті". Це найтриваліший термін ув'язнення в історії країни. У 1971–1972-х 19-річний Пуч скоїв 11 убивств, зґвалтування і понад 40 пограбувань. Аргентино-іспанський фільм "Янгол" розповідає історію злочинів Пуча. Картина з 10 січня йде в українському прокаті.

— Режисер Луїс Ортега замахнувся на біографічний фільм про молодого негідника не з бажання зняти кримінальну драму. Карлос крав і вбивав не з жадоби наживи чи влади, — пише кінокритик Андрій Алферов. — Це був, швидше за все, підлітковий бунт недоробленого гангстера. Вбивця не має жодних почуттів як до понять добра і зла, так і до будь-якого страждання.

Головну роль у фільмі "Янгол" зіграв дебютант 20-річний Лоренцо Ферро.

FM-TV

ВСЕ НОВОСТИ ПО-РУССКИ ЗДЕСЬ

ALL NEWS IN ENGLISH HERE

 
Хіт-паради
новинка

Головна | Про нас | Новини | Блоги ведучих FM-TV | Радіостанціям | Телекомпаніям | Публічні люди | Фанатам | Для ЗМІ | Партнери