русский українська english
поки немає активних опитувань

результати попередніх опитувань

Новини

Сторінка в розробціRSS

Сергій Жадан випустив альбом

Сергій Жадан випустив альбом
14 червня 2019 г.
Письменник і музикант Сергій Жадан і джазмен Юхим Чупахін випустили спільний альбом "Місіонери". Містить 7 треків - 6 пісень і бонусну інструментальну композицію.

Автор текстів і соліст - Сергій Жадан. Музику написав Юхим Чупахін.

"Цей альбом про любов. Як і вся наша творчість, - розповідає Жадан. Презентував платівку на Радіо Аристократи. - Хотіли побудувати наш альбом на поєднанні філософічності й ліричності. Не знаю, наскільки нам це вдалося. Вирішувати вам.

Ми з Фімою давно знайомі й час від часу десь перетиналися. Кілька років тому в Нью-Йорку режисерка Вірляна Ткач запропонувала нам разом зіграти на одному із заходів. Ми спробували, зімпровізували і сподобалося. Вирішили працювати далі. У нас нещодавно були виступи в Нью-Йорку, Філадельфії, Відні.

Минулого року Фіма був у Харкові прольотом із Нью-Йорка. Запропонував зібратися на студії та спробувати записати матеріал. Я прийшов на студію і начитав кілька текстів. А Фіма з цього всього зробив неймовірно чутливий музичний матеріал. Так з'явився наш повноцінний альбом, який ми дещо претензійно назвали "Місіонери".

Назву цілому альбому дав 4-й трек. Попри те, що місіонери там з'являються, швидше, як другорядні персонажі. А трек про проживання в готелях. Коли ти часто переміщаєшся з міста до міста, то все це трішки напружує, а з іншого боку — створює особливу атмосферу постійного руху, перебування в транзиті. Про це і наша композиція. Про те, що всі ми залишегі в цьому житті, всі ми по-своєму самотні й нещасні. Але разом із тим є відчуття якоїсь взаємозалежності та причетності до цього життя. Воно нас всіх поєднує, робить рівними перед долею, фатумом і часом. Якщо ти відчуваєш цю приналежність до великої родини людей, до щастя жити в цей час і в цьому місці, то маєш дуже багато можливостей і підстав для оптимізму. Трек про те, як шукати оптимізм там, де його точно бути не повинно.

Ближчими місяцями чекайте на концерти. Думаю, ми зробимо якісь виступи в Україні або десь, може, побачите нас за кордоном".

Прем'єра альбому "Місіонери" відбулася у квітні в Українському музеї в Нью-Йорку, США.

Платівку виклали у вільний доступ на сайті SoundCloud.

УСІ НОВИНИ УКРАЇНСЬКОЮ ТУТ

ALL NEWS IN ENGLISH HERE

 
Хіт-паради
новинка

Головна | Про нас | Новини | Блоги ведучих FM-TV | Радіостанціям | Телекомпаніям | Публічні люди | Фанатам | Для ЗМІ | Партнери