русский українська english
поки немає активних опитувань

результати попередніх опитувань

Новини

Сторінка в розробціRSS

Сенцов презентує новий роман онлайн

Сенцов презентує новий роман онлайн
13 травня 2020 г.
Режисер і письменник Олег Сенцов презентує онлайн фантастичний роман "Другу також варто придбати", написаний 2017-го під час ув'язнення в російській колонії в Якутії.

Розмова відбудеться 15 травня о 19.00. Пряма трансляція буде на сторінці львівського "Видавництва Старого Лева" у Facebook. Модеруватиме зустріч головна редакторка видавництва Мар'яна Савка.

Дія твору відбувається в США. Головний герой Джим Гаррісон сидить у вбиральні й гортає науково-популярні журнали, його дружина готує сніданок. Зненацька в місто розпочинається вторгнення з космосу. Позаземні ящірки нібито прагнуть врятувати людей від них самих, нав'язують свої правила, за сюжетом.

"Головна тема роману - це прагнення суспільства, більш технічно та інтелектуально розвиненого, нав'язати свої правила життя менш розвиненому, - каже Сенцов. - Коли твір лише задумувався, я керувався невдалим досвідом США, їхніми спробами просування демократії на Близькому Сході, зокрема із застосуванням військової сили. Тому дія відбувається в Америці, але цього разу прилітають інопланетяни, беруть країну під контроль і вже самих американців починають змушувати жити за їхніми правилами. Це була початкова ідея, але коли писався роман, то на нього, звісно ж, вплинули події 2014 року - окупація Криму російськими військами і колабораціонізм частини населення та органів місцевої влади, які слідували за нею.

Твір був задуманий в рамках трилогії, коли я ще писав свій перший роман "Купіть книгу - вона смішна". Тоді, 2010 року, я не думав, що мої книги будуть видані, тим більше написані в такому несерйозному стилі. Уже перебуваючи в ув'язненні, дізнався, що мій роман виданий, і почав отримувати позитивні відгуки від читачів. Тому розпочав роботу над другим. Працюючи щодня, написав приблизно за 3 місяці - на щастя, часу у в'язниці достатньо. Через 2 роки, на початку 2019-го, я зробив другу редакцію і відправив чистовик на волю, оскільки не знав, скільки ще мені доведеться перебувати за ґратами".

FM-TV

УСІ НОВИНИ УКРАЇНСЬКОЮ ТУТ

ALL NEWS IN ENGLISH HERE

 
Хіт-паради
новинка

Головна | Про нас | Новини | Блоги ведучих FM-TV | Радіостанціям | Телекомпаніям | Публічні люди | Фанатам | Для ЗМІ | Партнери