русский українська english
поки немає активних опитувань

результати попередніх опитувань

Новини

Сторінка в розробціRSS

Представник України на Євробаченні гурт Go_A готує сюрприз для Андрія Данилка

Представник України на Євробаченні гурт Go_A готує сюрприз для Андрія Данилка
14 травня 2020 г.
Гурт Go_А візьме участь у спеціальному онлайн-шоу "Вшанування пісень Євробачення".

Поспілкувалися з Катериною Павленко напередодні виступу.

За 8 років існування Go_A гурт пережив 14 змін у складі. Як приєдналися до колективу?

Група вже грала десь два місяці. Вирішили записати пісню з фольклорним голосом. У їхньої солістки був естрадний вокал. Я тоді вела фольклорний гурток у Київському інституті декоративно-прикладного мистецтва і дизайну імені Михайла Бойчука. Одна з моїх учениць була дружиною сопілкаря з Go_A. Вона мене порадила. Два роки я була в гурті на бек-вокалі, виконувала етнічним голосом деякі партії. У засновника гурту Тараса Шевченка від початку була ідея поєднувати сучасну і народну музику. Вокалістки змінювались постійно. Проєкт некомерційний. Офіційна дата створення гурту - 20 грудня 2012-го. Ми тоді випустили свою першу пісню. Я прийшла в листопаді. Тож можна сказати, що у колективі з самого початку.

Ви досі керуєте хором ветеранів. Як починали свою викладацьку діяльність?

- В інституті Бойчука я допрацьовувала. З дівчатами займалась протягом 6 років. У нас склався хороший кістяк. Ми і в Польщу їздили виступати, і в львівському театрі ім. Лесі Українки у нас було 2 сольних концерти. Але студентки закінчили навчання і роз'їхалися хто куди. Плюс в інституті змінилося керівництво. Почалися проблеми із приміщенням. Стало складно збиратись на репетиції. За пів року до того я почала займатися з хором Березанського будинку культури. Колективу вже 35 років. Його учасникам від 65 до 96 років. У них до мого приходу був хороший репертуар: багато патріотичних, військових пісень. Я зробила акцент на фольклор. За мого керівництва, пів року тому хор отримав звання народного. У нас були дуже великі творчі плани, але через Євробачення відклались. Наразі я взяла відпустку за власним бажанням. Керівництво з розумінням поставилось. Усі за мене вболівають. Так сталося, що ми перемогли у нацвідборі і я взяла ще одну відпустку. До того 3 роки майже не брала. Але потім почався карантин. Не можна збиратися на репетиції. А дистанційно не позаймаєшся, бо в літніх не в усіх є смартфони.

FM-TV

УСІ НОВИНИ УКРАЇНСЬКОЮ ТУТ

ALL NEWS IN ENGLISH HERE

 
Хіт-паради
новинка

Головна | Про нас | Новини | Блоги ведучих FM-TV | Радіостанціям | Телекомпаніям | Публічні люди | Фанатам | Для ЗМІ | Партнери