русский українська english
поки немає активних опитувань

результати попередніх опитувань

Новини

Сторінка в розробціRSS

"Ціна правди". Закордонні ЗМІ обговорюють фільм про Голодомор

"Ціна правди". Закордонні ЗМІ обговорюють фільм про Голодомор
30 липня 2020 г.
Фільм про Голодомор "Ціна правди" (Mr. Jones) режисерки Аґнєшки Голланд в іноземній пресі назвали блискучим.

Прем'єра у світі відбулася 10 лютого 2019 року на кінофестивалі в Берліні. Однак тільки зараз стрічку почали активно дивитися на Amazon та інших платформах у США.

Зйомки відбувалися в Україні, Польщі та Шотландії. Актори переважно британські, але ролі дісталися також українцям і полякам.

Фільм розповідає про вельського репортера Гарета Джонса, який уперше в західній пресі заявив під власним ім'ям про Голодомор в Україні. Він приїхав 1933 року. Під час подорожі викрив жахливі факти про штучно створений в УСРР голод. Розповів світові про те, як намагався інший журналіст, Волтер Дюранті, приховати правду про Голодомор від Заходу.

Про фільм "Ціна правди" іноземні журналісти пишуть у своїх матеріалах.

"Грандіозний план колективізації провалився, як міг передбачити будь-який фермер, однак ідеологічно йому не було дозволено провалитися. Кого, крім українців, ще можна було зобразити як винуватців і диверсантів, адже Москва так часто їм не довіряє та демонізує їх?" - пише Ентоні Лейн в огляді The New Yorker.

"Довга, виснажлива, майже німа сцена фільму показує нам жахіття геноцидного Голодомору, де села спорожніли, трупи лежали на землі, а діти, в яких питали, де вони взяли м'ясо, яке вони їли, відповідали: "У старшого брата". Твій брат - мисливець? Нема відповіді", - розповідає Кайл Сміт у своїй рецензії в National Review.

"Від чарівного Джеймса Нортона у головній ролі і прекрасного відтворення атмосфери епохи, створеної Андреа Чалупа (автором сценарію) та Аґнєшкою Голланд (режисером) до блискучої, тонкої гри Пітера Сарсгарда в ролі Дюранті, "Ціна правди" захоплює глядача", - пише критик Френсіс Маєр.

"Коли брехня, булінг та насильство, здається, повертаються під виглядом прогресу, рівності та справедливості, "Ціна правди" є корисним уроком про наслідки. Це можливість подивитися і повчитися", - додає Маєр.

FM-TV

УСІ НОВИНИ УКРАЇНСЬКОЮ ТУТ

ВСЕ НОВОСТИ ПО-РУССКИ
ЗДЕСЬ

 
Хіт-паради
новинка

Головна | Про нас | Новини | Блоги ведучих FM-TV | Радіостанціям | Телекомпаніям | Публічні люди | Фанатам | Для ЗМІ | Партнери