У своєму позові 30-річний американець пояснює, що не міг дати згоду на використання його зображення на обкладинці альбому, адже йому було лише 4 місяці. А опікуни Елдена, яким заплатили за фото дитини 200 доларів, не підписували жодної згоди на використання світлини.

У позові чоловік вимагає моральної компенсації за зображення його статевих органів. Представник Елдена заявив, що використання цієї фотографії є поширенням дитячої порнографії, оскільки дитина виглядає як "секс-працівник" через зображення грошей на знімку. Чоловік з дитячого фото заявляє, що зазнав довічного збитку, і ніхто з членів гурту не зміг його захистити та запобігти його сексуальній експлуатації.

Моя особистість та ім'я назавжди пов'язані з комерційною сексуальною експлуатацією, яку я зазнав у неповнолітньому віці. Вона поширювалася і продавалася по всьому світу з того часу, як я був немовлям, по теперішній день і час,
– заявив Елден.

Крім того, адвокат Спенсера стверджує, музиканти, використовуючи дитяче фото його клієнта, неабияк збагатилися, у той час, як ані Спенсер, ані його опікуни не отримували ніяких виплат від прибутку за продаж альбому Nevermind. Через позов американець хоче стягнути по 150 тисяч доларів з кожного із 17 обвинувачених. Зокрема у списку є:

  • Кортні Лав, яка керує майном Курта Кобейна;
  • учасники гурту Дейв Грол і Кріс Новоселич;
  • фотограф, який зробив знімок;
  • інші особи, причетні до створення й випуску альбому.

FM-TV

УСІ НОВИНИ УКРАЇНСЬКОЮ ТУТ

ВСЕ НОВОСТИ ПО-РУССКИ
ЗДЕСЬ