русский українська english
поки немає активних опитувань

результати попередніх опитувань

Новини

Сторінка в розробціRSS

На Черкащині відгримів "ГайдаFest"

На Черкащині відгримів "ГайдаFest"
26 липня 2016 г.
У Черкасах 23-24 липня в парку "Долина Троянд" вперше відбувся музично-мистецький фестиваль "ГайдаFest". Захід зібрав близько 4 тисяч відвідувачів. Приїхали українські гурти "Карна", "Чумацький шлях", "Zatoczka". Головними гостями літературної галявини були Брати Капранови.

"Один з наших організаторів сказав: "Тепер і помирати не шкода". Все вдалося. Наш фестиваль – безкоштовний. Гуртам оплачували лише дорогу, проживання та харчування. Із тринадцяти гуртів, вісім привезли вперше. Планували з самого початку, що фестиваль буде щорічним. Витратили на нього – 90 тисяч гривень. Це грантові гроші. Але вкладали і свої", – розповідає організатор Анастасія Білецька.

На фестивалі проводили майстер-класи з виготовлення ловців снів, вітражного розпису по склу, письма чорнилом. Діяла і спортивна галявина. Охочі могли постріляти з луку, взяти участь в ранковій пробіжці та зайнятися йогою. Діти розважалися в пішохідному фонтані. Також могли пострибати на батуті, спуститися на надувній гірці.

Автор: Андрій ЧЕРНЕГА

На літературно-гутірковій галявині слухали Остапа Микитюка, Катерину Феб, Івана Дубініна, Ірину Вербівську. На гутірковій галявині виступили волонтер Денис Андрущенко, краєзнавець Борис Юхно та білоруський музикант Макс з гурту "Zatoczka". Також автостопери говорили про свій мандрівний досвід.

"Не так давно подорожував автостопом в Кіпр, Туреччину та Ізраїль. В останній країні запам'яталося, що автостоп там ледь не узаконений на державному рівні. Багато військових таким чином добираються додому на вихідні. Там це називається словом "тремп". Навіть бачив групу з дев'яти хасидів, які стоплять. Це подорож, яка приносить задоволення. Можливість спілкуватися з новими людьми. За свої мандрівки якось зустрів найманця з Другої чеченської війни. Він з Чернівців. Одного разу мене підвозив майор Мельниченко (автор плівок, які спричинили Касетний скандал. – ГПУ)", – говорить Сергій Кудяшов, автостопер.

Послухати Братів Капранових на літературній галявині зібралися близько сотні людей. Сиділи на солом'яних тюках і просто на траві.

"Черкаси вподобали ще кілька років тому. Колись нам зібрали повний палац культури. Це надихає. Тому легко погодилися на запрошення фестивалю. Під час зустрічі, люди запитували і купували в нас книжки. Для письменницького серця – це шматочок щастя", – каже письменник і видавець Дмитро Капранов.

"Популярними є книжки авторів, яких знають. Останнім часом почало виходити дуже багато якісної перекладної літератури. Але якщо українцю сказати, що це читають за кордоном, до цього побіжить швидше, ніж до книжки українського письменника. Але наші діти ростуть на українській книжці. Тому будуть кращими за нас", – продовжує письменник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ше.Fest запустив продаж квитків

Музична сцена відкривалася о 17:00. Виступали такі гурти, як "ХАС – RIZUPS", "ARLETT", "Громадянин Топінамбур", "Кімната Гретхен", "Кошлата Вох", "Сонце в Кишені", "Freel", "Натоліч", "DK, Dance". Хедлайнерами фестивалю стали "Чумацький шлях", "Карна" та "Zatoczka". Глядачі збиралися під сценою, стрибали, штовхалися і підспівували.

Автор: Андрій ЧЕРНЕГА

"Зазвичай на крутий захід потрібно їхати за тридев'ять земель. А тут лише пройти три зупинки від дому. Хотілося б бачити більше всеукраїнських гуртів – "СКАЙ", "Фліт", "ТНМК". Може, це прийде з розвитком і розширенням фесту. Ідея безалкогольних заходів мене дуже гріє. П'яні люди – видовище огидне. Це захід, на якому можна із ясним розумом відпочити душею", – розповідає Вікторія Кудря.

Автор: Андрій ЧЕРНЕГА

FM-TV

ВСЕ НОВОСТИ ПО-РУССКИ ТУТ

ALL NEWS IN ENGLISH HERE
 
Хіт-паради
новинка

Головна | Про нас | Новини | Блоги ведучих FM-TV | Радіостанціям | Телекомпаніям | Публічні люди | Фанатам | Для ЗМІ | Партнери