русский українська english
поки немає активних опитувань

результати попередніх опитувань

Новини

НовиниRSS

ДСНС хоче закрити 220 шкіл та 30 лікарень через порушення пожежної безпеки

ДСНС хоче закрити 220 шкіл та 30 лікарень через порушення пожежної безпеки
23 травня 2018 г.
Державна служба з надзвичайних ситуацій перевірила понад 13 тисяч торгівельних центрів, лікарень, шкіл та дитячих садочків, де знайшла 167 тисяч порушень із забезпечення протипожежної безпеки.

Про це у середу під час засідання уряду заявив керівник Державної служби з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін - Украинская правда.

За його словами, запланована перевірка 32 тисяч об'єктів масового скупчення людей, з яких більше 4 тисяч ТРЦ, майже 2 тисячі лікарень зі стаціонарним лікуванням та понад 25 тисяч шкіл та дитячих садочків.

Зазначається, що вже перевірено 13360 об'єктів, що складає 41% від запланованої кількості, з яких 10 720 дошкільні ті шкільні навчальні заклади. 500 лікарень та 2140 ТРЦ.

"Перевірками виявлено понад 167 тисячі порушень, з яких 63 тисячі не усувалися протягом тривалого часу", - сказав Чечоткін.

Він зазначив, що найгірший стан з виконання приписів склався на об'єктах, розташованих у Чернівецькій області, де не виконано 59% раніше запропонованих заходів, у Волинській - 57%, Дніпропетровській - 55% та Одеській - 54%.

"Всього на керівників об'єктів накладень 12837 адміністративних стягнень. За порушення до суду подано на закриття 405 об'єктів. З них 155 ТРЦ, 30 лікарень, 220 дошкільних і шкільних закладів", - сказав голова ДСНС.

Він додав, що аналіз перевірок показав, що окрім порушень загального характеру, існують і системні проблеми.

За його даними, у кожному восьмому ТРЦ виявлено порушення щодо утримання шляхів евакуації.

"Більше 30% ТРЦ не в повній мірі забезпечені первинними засобами пожежогасіння, понад 45% не обладнані системами протипожежного захисту або дані системи знаходяться в неробочому стані та не обслуговуються", - заявив Чечоткін.

"Серед поданих до суду матеріалів на призупинку об'єктів, увага до питань безпеки практично не приділяється у ТЦ "San Siti" у Харкові, у ТРЦ "Марципан" у Тернополі, у магазині "Дитячий світ" та у ТРЦ "Магелан" у Києві, у ТРЦ "Вавілон" у Дніпрі, де шляхи евакуації не відповідають вимогам норм, а системи протипожежного захисту та оповіщення роками залишається у непрацездатному стані", - розповів він.

Керівник служби також зазначив, що під час проведення профілактичних заходів, було 36 випадків недопуску співробітників ДСНС до перевірок, серед яких найбільше таких випадків у Херсонській області - 11 і у Миколаєвській - 9.

"У більшості випадків, це будівельні магазини під брендами "33 квадратних метри" та "СтройКа". По даних фактах спільно з Нацполіцією складені акти, які скеровані до суду для забезпечення перевірки", - сказав Чечоткін.

Він додав, що крім того, по торгівельним центрам "Точка" і "Шоколад" у Києві Нацполіцією розпочато досудове розслідування стосовно перешкоджання виконанню службових обов'язків співробітниками ДСНС.

Поскаржився голова держслужби з надзвичайних ситуацій і на проблему із забезпеченням протипожежної безпеки у школах, дитсадках та лікарнях.

За його словами, майже у кожній десятій будівлі виявлені порушення на шляхах евакуації, кожна четверта не в повній мірі забезпечена вогнегасниками і 60% будівель не дообладнані протипожежною автоматикою", - заявив Чечоткін.

Він додав, що перевірки будуть завершені до кінця червня, у гіршому випадку - у перші тиждень-два липня.

У свою чергу прем'єр Міністр Володимир Гройсман запитав, чи була все ж таки можливість обстежити об'єкти, по яким був недопуск співробітників ДСНС.

Чечоткін відповів, що ні, оскільки чекає на відповідне рішення суду.

"Поки буде судове рішення, може щось трапитися. Попереджаю власника: будете сидіти у в'язниці", - заявив керівник уряду.

Він дав доручення представникам місцевої влади, де розташовані такі об'єкти, провести додаткові перевірки та "навести лад", а також запропонував провести в одному із закладів показові навчання.

"Якщо є гостра необхідність перевірки якихось закладів, то я готовий, під особисту відповідальність, щоб ми провели там навчання, із застосуванням КОРДа, евакуації і т.д. Може якщо є такий, то давайте може проведемо, покажемо, що треба відпрацьовувати. Будь-який. Візьмемо, зайдемо, а потім нехай з нами судяться", - сказав Гройсман.

Чечоткін відповів, що знайде, як це зробити у законний спосіб і що є такі "особливо нахабніі"

"Так, давайте. Бо що це за наглєци. Якщо створили комерційний заклад, то нехай забезпечать безпеку людей. Я готовий нести персональну відповідальність", - додав прем'єр.

Також він доручив ретельно перевірити об'єкти літнього відпочинку дітей та усунути всі проблеми.

Раніше Державна служба з надзвичайних ситуацій перевірила 1319 об'єктів на предмет пожежної безпеки.

Як повідомлялося, після пожежі в російському місті Кемерово, яка забрала десятки людських життів, багато з яких – діти, ДСНС України ініціювала масштабні перевірки об'єктів масового скупчення людей.



FM-TV

ВСЕ НОВОСТИ ПО-РУССКИ ЗДЕСЬ

ALL NEWS IN ENGLISH HERE

другие новости
Порошенко підписав закон про підтримку українського суднобудування
23 травня 2018 г.
Президент Петро Порошенко підписав закон про підтримку
українського суднобудування...
За добу на Донбасі загинув військовий, троє поранених
23 травня 2018 г.
У зоні ООС минулої доби внаслідок обстрілів один
український військовий загинув, 3 отримали поранення...
Рада схвалила приєднання України до Метричної конвенції
23 травня 2018 г.
Рада схвалила приєднання України до Метричної
конвенції...
Уряд планує змінити перелік санкційних товарів з Росії
23 травня 2018 г.
Уряд планує змінити перелік санкційних товарів з
Росії...
Морські піхотинці отримали нові берети та нове свято
23 травня 2018 г.
Морські піхотинці отримали нові берети та нове свято...
У світі запускають глобальну акцію на підтримку Сенцова (відео)
23 травня 2018 г.
У світі запускають глобальну акцію на підтримку
Сенцова...
Росія використовує Nord Stream 2 як інструмент тиску - глава МЗС Польщі
23 травня 2018 г.
Росія використовує Nord Stream 2 як інструмент тиску...
Донецька фільтрувальна станція запрацювала
23 травня 2018 г.
Донецька фільтрувальна станція запрацювала...
У ДТП на Львівщині шестеро людей загинули і троє в лікарні (фото)
23 травня 2018 г.
У ДТП на Львівщині шестеро людей загинули і троє в
лікарні...
Сьогодні у Раді - друге читання закону про Антикорупційний суд
23 травня 2018 г.
Сьогодні у Раді - друге читання закону про
Антикорупційний суд...
 
Хіт-паради
новинка

Головна | Про нас | Новини | Блоги ведучих FM-TV | Радіостанціям | Телекомпаніям | Публічні люди | Фанатам | Для ЗМІ | Партнери