русский українська english
поки немає активних опитувань

результати попередніх опитувань

Новини

НовиниRSS

Керченський міст став серйозною загрозою безпеці України – Турчинов

Керченський міст став серйозною загрозою безпеці України – Турчинов
20 червня 2018 г.
Зведення Росією моста через Керченську протоку в окупований нею Крим створило низку серйозних загроз і методів тиску на Україну, ключовою з яких є загроза безпеці української держави.

Про це заявив в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна" секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов.

"Завдяки мосту тепер можна оперативно перекидати значні сили Сухопутних військ РФ до Криму з подальшим проведенням наступальних операцій на півдні України", – сказав він.

При цьому секретар РНБО зазначив, що окупований Крим і так максимально мілітаризований Росією.

"Там створено потужний 22-й армійський корпус, нарощуються сили Чорноморського флоту Російської Федерації. Ракетні комплекси, розміщені в Криму, можуть завдавати ударів по наших позиціях у глибокому тилу. Зенітні комплекси С-400 можуть вразити будь-яку повітряну ціль в центральній частині України. Все це становить для нас серйозну загрозу", – підкреслив він.

В контексті створюваних Росією загроз безпеки України на південному напрямку Турчинов наголосив на створенні нею за останні місяці в Азовському морі флотилії, для чого були посилені додатковими кораблями прикордонні війська ФСБ, а також перекинуті кораблі військового флоту з Каспійського моря.

"Тепер для проведення військових операцій в Азовському морі вони можуть використовувати значну кількість десантних кораблів, а також кораблі классу "Буян-М", що мають на озброєнні крилаті ракети", – зазначив він.

За словами секретаря РНБО, нарощування десантних можливостей ЗС РФ в Азовському морі дозволить здійснювати перекидання на українське узбережжя сил і засобів армій Південного військового округу, які зараз загрожують Україні зі сходу.

"В результаті маємо потужну військову інфраструктуру вздовж всієї українсько-російського кордону. І крім загрози зі сходу, маємо значне нарощування загрози з південного напрямку, при цьому з півночі над нами нависають дві армії Західного військового округу - 20-а і 1-а танкова, які також можуть бути задіяні в будь-який момент", – перерахував Турчинов, зазначивши, що все це ставить перед Україною серйозні завдання.

Він також підкреслив, що, побудувавши Керченський міст, Росія отримала можливість здійснювати незаконний контроль над судами, які перетинають Керченську протоку, і блокувати в будь-який момент українські порти в Азовському морі.

"Україна має можливість затримувати російські кораблі, які своїми діями порушують наше законодавство... Але якщо ми діємо адекватно в рамках міжнародного законодавства, то Росія, як завжди, грубо порушує норми міжнародного права, проводячи незаконний огляд кораблів, що йдуть в українські порти", – зазначає секретар РНБО.

"Це фактично продовження гібридної війни в економічній площині, демонстрація готовності здійснити блокаду наших портів на Азовському морі", – сказав Турчинов.

У цьому контексті він зазначив, що теоретично у влади України є можливість перенаправити транспортні потоки з портів на узбережжі Азовського моря в інші, але це ускладнить логістику, і тоді продукція тих же маріупольських металургійних заводів подорожчає, зменшивши свою конкурентоспроможність.

"Складність ще й у тому, що відразу після конфлікту навколо острова Тузла (кінець 2003 року - ред.) Україна під тиском Росії підписала угоду, згідно з яким Азовське море визначено як внутрішнє море двох держав. І цей статус не дозволяє чітко фіксувати лінію морського кордону і дає можливість для інтенсифікації провокацій з боку РФ", - додав секретар РНБО.

У травні 2018 року президент Петро Порошенко зазначив, що Керченський міст, відкритий напередодні річниці депортації кримськотатарського народу з півострова сталінським режимом, стане в нагоді окупантам для втечі з Криму.

Загалом Росія здійснює військову агресію по відношенню до України з 2014 року. Постачає незаконних збройних формувань на Донбасі техніку і підсилює їх лави солдатами своїх регулярних військ.

При цьому РФ не визнає своєї участі у військових діях, називаючи їх "внутрішньоукраїнським конфліктом".



FM-TV

ВСЕ НОВОСТИ ПО-РУССКИ ЗДЕСЬ

ALL NEWS IN ENGLISH HERE

другие новости
Денісова закликає омбудсмена РФ просити Путіна звільнити Сенцова (документ)
20 червня 2018 г.
Денісова закликає омбудсмена РФ просити Путіна звільнити
Сенцова...
До України заборонили в'їзд двом російським акторам (фото)
20 червня 2018 г.
До України заборонили в'їзд двом російським акторам...
Раді пропонують підняти штраф за непристебнуті ремені
20 червня 2018 г.
Раді пропонують підняти штраф за непристебнуті ремені...
КСУ схвалив президентський законопроект про зняття депутатської недоторканності
20 червня 2018 г.
КСУ схвалив президентський законопроект про зняття
депутатської недоторканності...
Мала приватизація стартує за кілька тижнів - Нефьодов
20 червня 2018 г.
Мала приватизація в Україні розпочнеться вже за
кілька тижнів...
Гройсман доручив розібратися із зарплатними боргами шахтарям
20 червня 2018 г.
Гройсман доручив розібратися із зарплатними боргами
шахтарям...
Порошенко підписав закон про трансплантацію
20 червня 2018 г.
Президент Петро Порошенко підписав закон про
трансплантацію...
З 1 липня збільшені пенсії отримають близько 1 мільйона українців
20 червня 2018 г.
З 1 липня збільшені пенсії отримають близько 1
мільйона українців...
Гройсман оголосив "війну" контрабанді
20 червня 2018 г.
Влада гоотує план заходів для мінімізації втрат від
контрабанди на українському кордоні...
Бабченко оприлюднив "орієнтування ФСБ" на себе (документ)
20 червня 2018 г.
Аркадій Бабченко оприлюднив документ, який він назвав
орієнтуванням ФСБ на своє вбивство...
 
Хіт-паради
новинка

Головна | Про нас | Новини | Блоги ведучих FM-TV | Радіостанціям | Телекомпаніям | Публічні люди | Фанатам | Для ЗМІ | Партнери