русский українська english
поки немає активних опитувань

результати попередніх опитувань

Новини

НовиниRSS

Стрілянина біля мерії Харкова: поліція розповіла подробиці

Стрілянина біля мерії Харкова: поліція розповіла подробиці
20 серпня 2018 г.
Чоловік, який влаштував стрілянину біля Харківської міськради вночі 20 серпня, спершу стріляв у двері міськради, потім по автомобілю, який рухався повз будівлю міськради, далі в охоронця, а згодом у патрульного поліцейського.

Про це заявив на брифінгу начальник поліції Харківської області Олег Бех, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Автомобіль Skoda рухався з площі Конституції і зупинився на червоний сигнал світлофора біля міськради. Люди в машині - двоє дорослих і одна дитина - фактично бачили, як невідома особа здійснює постріли у двері міської ради. Цей чоловік повернувся до вказаного авто і почав кричати, щоб вони звідти їхали. Люди чекали на зелений сигнал світлофора, але чоловік розпочав стрілянину в бік авто, після чого вони намагалися втекти. За рогом вони стали, бо у колеса були серйозні пошкодження, і викликали поліцію", - сказав Бех.

За його словами, отримавши виклик, на місце виїхали слідчо-оперативна група і найближчі наряди патрульної поліції. “Екіпажі побачили зброю, стріляні гільзи, пошкоджені двері міськради, в проході яких лежала поранена людина”, - зазначив Бех.

Він уточнив, що на момент інциденту у будівлі міськради знаходилися троє охоронців, два з яких перебували на зміні, один відпочивав. Ці охоронці, як зазначив Бех, почули звуки, схожі нібито на вибухи петарди, та вирішили подивитися, що відбувається.

"Не узгоджуючи дії із старшим зміни, вони відчинили двері міськради і побачили фігуранта, який направляв зброю на них... Той продовжив стрілянину і поранив одного з охоронців, який впав біля дверей. Інший (охоронець - ред.) попередив третього, старшого зміни, про стрілянину, і вони разом втекли у двір міської ради”, - додав очільник поліції Харківщини.

Далі, за словами Беха, фігурант зайшов до міськради і почав шукати охоронців - це видно на камерах відеоспостереження - "щоб також ліквідувати цих осіб".

"Він подивився на першому поверсі, ... обійшов весь другий, шукаючи цих осіб, але, не знайшовши, спустився на перший поверх, де і зустрівся із представниками патрульної поліції, які прибули на місце події", - уточнив правоохоронець.

Бех додав, що коли патрульний поліцейський наказав нападнику скласти зброю та вийти із приміщення, фігурант пішов до нього і почав стріляти, внаслідок чого патрульний отримав вогнепальні поранення в місці, де скріплюється бронежилет. Згодом він помер.

"Вийшовши на вулицю, нападник намагався втекти в бік площі Конституції і був поранений іншим поліцейським. Правоохоронець розпочав надавати чоловікові першу допомогу, аби він у подальшому постав перед судом, але поранений згодом помер", - додав Бех.

За його словами, поліція відкрила три кримінальні провадження.

"Це - спричинення або намагання спричинити смерть двом або більше особам; замах на вбивство людей, які їхали в Skoda; посягання на життя представника поліції", - додав правоохоронець.

Бех також поінформував, що з місця події вилучено 2 пістолети, попередньо це світлошумові пістолети, перероблені під бойові.

"На місці події було знайдено 26 гільз, які також були перероблені кустарним шляхом. Крім того, вилучено п'ять магазинів від пістолетів, з яких три були споряджені, у двох не було патронів. Все це разом зі зброєю направлено на експертизу. Наразі слідчими вже підготовлено і направлено в суд клопотання про проведення близько 30 експертиз”, - сказав Бех.

За його словами, до охоронців міськради слідство має "дуже багато запитань".

"Вилучено достатньо відеоматеріалів, які посекундно аналізуються слідчими. І, безумовно, дуже багато запитань до охоронців, які з якоїсь причини відчинили двері міської ради, що в подальшому призвело до такої подій. Слідчі окремо нададуть цьому оцінку", - уточнив Бех.

Як повідомлялося, інформація про постріли поблизу міськради Харкова надійшла до поліції близько 00:37. За вказаною адресою виїхав наряд патрульної служби. Поліцейські побачили біля будівлі міськради пораненого охоронця, поряд стояв чоловік, який почав стріляти по патрульних. Одна з куль поранила поліцейського, він згодом помер.

Пораненому охоронцеві вже зробили операцію, він перебуває у реанімації у важкому стані.




FM-TV

ВСЕ НОВОСТИ ПО-РУССКИ ЗДЕСЬ

ALL NEWS IN ENGLISH HERE

другие новости
Під час шторму на Азовському морі потонуло 5 людей
20 серпня 2018 г.
Під час шторму на Азовському морі потонуло 5 людей...
Сили ООС "замкнули" кільце безпеки навколо Торецька — Тимчук
20 серпня 2018 г.
Сили ООС "замкнули" кільце безпеки навколо Торецька...
Стало відомо ім’я другого підозрюваного у нападі на Гандзюк (фото)
20 серпня 2018 г.
Стало відомо ім’я другого підозрюваного у нападі на
Гандзюк...
ЄС забив на сполох через епідемію кору, найгірша ситуація - в Україні
20 серпня 2018 г.
ЄС забив на сполох через епідемію кору, найгірша ситуація
- в Україні...
Порошенко поговорив з Меркель про українських заручників
20 серпня 2018 г.
Порошенко поговорив з Меркель про українських
заручників...
Українця в РФ посадили на два роки за нібито участь у "Правому секторі"
20 серпня 2018 г.
Українця в РФ посадили на два роки за нібито участь у
"Правому секторі"...
У Новоолексіївці та Каланчаку відкриють ЦНАПи для кримчан
20 серпня 2018 г.
У Новоолексіївці та Каланчаку відкриють ЦНАПи для
кримчан...
Берлін радить Києву створити умови для довгострокового транзиту газу
20 серпня 2018 г.
Берлін радить Києву створити умови для довгострокового
транзиту газу...
У Берліні сказали, про що домовилися Меркель і Путін
20 серпня 2018 г.
У Берліні сказали, про що домовилися Меркель і Путін...
До Дня незалежності посилять охорону кордонів
20 серпня 2018 г.
До Дня незалежності посилять охорону кордонів...
 
Хіт-паради
новинка

Головна | Про нас | Новини | Блоги ведучих FM-TV | Радіостанціям | Телекомпаніям | Публічні люди | Фанатам | Для ЗМІ | Партнери