русский українська english
поки немає активних опитувань

результати попередніх опитувань

Новини

НовиниRSS

У Раді пропонують штрафувати за незаконне носіння військової форми і нагород

У Раді пропонують штрафувати за незаконне носіння військової форми і нагород
18 грудня 2018 г.
У Верховній Раді ухвалили у першому читанні проект закону №9217, яким пропонується встановити адміністративну та кримінальну відповідальність за незаконні дії стосовно держнагород, незаконне носіння військового одягу та наругу над місцем поховання військових.

За документ проголосувало 229 народних депутатів.

Як зазначила з трибуни парламенту одна із авторів законопроекту Альона Шкрум, відповідальність за носіння, виготовлення чи продаж державних нагород у багатьох державах тягне за собою накладення чималих штрафів.

Зазначалося, що збільшення розміру штрафу за відповідні дії в Україні сприятиме вихованню порушників, підвищення впливу на дисципліну громадянського суспільства та відповідатиме міжнародній практиці.

Проектом закону пропонується встановити адміністративну відповідальність за незаконне носіння військової форми одягу із знаками розрізнення військовослужбовців Збройних Сил України або інших військових формувань, утворених відповідно до законів України, особами, які не мають на те права.

А також встановити кримінальну відповідальність за осквернення або руйнування пам’ятника, спорудженого в пам’ять осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України або могил українських військових, що брали участь в АТО чи учасників Революції Гідності.

Так, за незаконний продаж, купівлю або обмін держнагород пропонується встановити штраф від п’ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією відповідного ордена, медалі, нагрудного знака до почесного звання (від 850 до 1700 грн).

За незаконне виготовлення ордена, медалі, нагрудного знака лауреата державної премії, президентської відзнаки, орденської стрічки абощо з метою збуту або носіння особою, яка не має на це права, пропонують карати штрафом від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією продукції (від 1700 до 3400 грн).

За повторні подібні дії штраф має збільшитися від двохсот до чотирьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 3400 до 6800 грн).

Крім того у закону пропонується встановити штраф за незаконне носіння військової форми одягу із знаками розрізнення військовослужбовців.

Так, пропонується встановити штраф у розмірі від ста п’ятдесяти до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 2550 до 3400 грн).

За повторні подібні дії покарання має становити штраф від двохсот до чотирьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 3400 до 6800 грн) або громадські роботи на строк від 30 до 40 годин.

Осквернення або руйнування могили осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брали безпосередню участь в АТО, учасників Революції Гідності караються обмеженням волі на строк від трьох до п’яти років або позбавленням волі на той самий строк.


FM-TV

ВСЕ НОВОСТИ ПО-РУССКИ ЗДЕСЬ

ALL NEWS IN ENGLISH HERE

другие новости
Кабмін поділив ДФС на дві служби
18 грудня 2018 г.
Кабмін поділив ДФС на дві служби...
Путін пригрозив новітньою зброєю, якої немає ні у кого у світі (фото)
18 грудня 2018 г.
Путін пригрозив новітньою зброєю, якої немає ні у кого у
світі...
Гройсман назвав 5 пріоритетів на 2019 рік
18 грудня 2018 г.
Кабінет міністрів розробив план дій і визначив
головні пріоритети уряду на 2019 рік...
Рада у першому читанні схвалила законопроект про військові стандарти НАТО
18 грудня 2018 г.
Рада у першому читанні схвалила законопроект про
військові стандарти НАТО...
Порошенко запросив ЄБРР інвестувати у Приазов'я
18 грудня 2018 г.
Порошенко запросив ЄБРР інвестувати у Приазов'я...
Держслужбовцям ГПУ підняли оклади на 25%
18 грудня 2018 г.
Кабінет міністрів підвищив на 25% посадові оклади
державних службовців Генеральної прокуратури...
В НБУ порівняли доходи українців у 2013 та 2018 роках (інфографіка)
18 грудня 2018 г.
В НБУ порівняли доходи українців у 2013 та 2018
роках...
В уряді розраховують заробити на "євробляхах" до 10 мільярдів
18 грудня 2018 г.
В уряді розраховують заробити на "євробляхах" до 10
мільярдів...
У Чорне море увійшов розвідувальний корабель ВМС Британії (фото)
18 грудня 2018 г.
У Чорне море увійшов розвідувальний корабель ВМС
Британії...
Ватикан визнав Епіфанія – Євстратій
18 грудня 2018 г.
Ватикан визнав Епіфанія...
 
Хіт-паради
новинка

Головна | Про нас | Новини | Блоги ведучих FM-TV | Радіостанціям | Телекомпаніям | Публічні люди | Фанатам | Для ЗМІ | Партнери