русский українська english
поки немає активних опитувань

результати попередніх опитувань

Новини

НовиниRSS

"Укроборонпром" закликає кандидатів у президенти не політизувати тему

"Укроборонпром" закликає кандидатів у президенти не політизувати тему
11 березня 2019 г.
"Укроборонпром" заявляє, що інформаційний простір країни продовжує розбурхувати вкид, який має ознаки маніпуляції та дезінформації, а штаби кандидатів у президенти України почали політизувати тему національного ОПК.

Про це йдеться у заяві, оприлюдненій прес-службою концерну.

“Відзначаємо, що за останні тижні практично усі штаби кандидатів в президенти України посилилися експертами, що мають досвід роботи в Укроборонпромі. Це свідчить про сильну кадрову школу Концерну. Але водночас – про готовність політизувати діяльність стратегічно важливої для держави галузі. З огляду на це, застерігаємо від спокуси подальшої політизації тематики ОПК. Заяви і вигадки, непідтверджені фактами, негативно впливають на обороноздатність держави, звужують коло можливостей для ВТС України і послаблюють позиції Укроборонпрому на міжнародних ринках”, - йдеться в заяві.

У концерні наголошують, що у умовах війни українським політикам варто ретельніше зважувати політичні ризики і рівень професійної компетенції, оцінюючи діяльність національного ОПК і стан міжнародного ВТС України.

В “Укроборонпромі” також навели приклад заяви одного з народних депутатів, як зразок розповсюдження маніпулятивної інформації. Йдеться про заяву народного депутата Андрія Білецького “про десятки заводів Східної Європи, які пропонують Україні співпрацю в галузі ремонту і модернізації військової техніки радянського виробництва”.

“Змушені інформувати пана Білецького, що внаслідок інтеграції країн Східної Європи до НАТО, запаси радянських озброєнь і запчастин там практично вичерпані. Тому теза шанованого депутата щодо "безмежності" досить суперечлива. До того, із цієї заяви виглядає очевидним нечітке розуміння спікером таких принципових термінологічних нюансів, як звичайний ремонт техніки і постачання запасних частин поточного виробництва”, - йдеться в повідомленні.

Разом з тим, в концерні наголошують, що попри об’єктивні труднощі, тут триває співробітництво з іноземними партнерами, зокрема із бронетанкововими підприємствами Східної Європи. Так, Укроборонпром і чеська компанія Excalibur підписали меморандум про розробку, виробництво і маркетингове просування продукції у галузі бронетехніки, просувається і двостороння співпраця із польським оборонним холдингом PGZ. Підприємства концерну активно працюють із польською стороною у проекті модернізації танка Т-72 АМТ. Під час виставки MSPO 2018 (м Кельце, Польща) підписано меморандум із "Wojskowe Zaklady Motorzacyjne" (WZM) про спільну модернізацію БРМ "Мангуст" виробництва Миколаївського бронетанкового заводу.

Зазначається, що також на виставці укладено угоду із ізраїльською U.F.B Technologies Ltd, що дозволяє Україні забезпечити підприємства бронетанкового і авіабудівного кластерів полімерними і композитними комплектуючими, вирішити завдання в області імпортозаміщення та підвищення конкурентоспроможності продукції на світових ринках.

Водночас у концерні спростовують заяву Білецького про недопуск приватних компаній до виконання оборонного замовлення. “Свідченням цього є те, що близько 60% державного оборонного замовлення виконують недержавні підприємства”, - зазначається в повідомленні.

В Укроборонпромі запевняють, що не існує перешкод до участі будь-якого профільного підприємства у роботі з Міноборони.

"Однією з наших спільних ініціатив є необхідність розсекретити значні масиви інформації у частині формування та реалізації ДОЗ (державне оборонне замовлення - ред.). Нагадаємо, що Концерн є розробником нового проекту Закону про ДОЗ", - наголошується у заяві.

FM-TV

ВСЕ НОВОСТИ ПО-РУССКИ ЗДЕСЬ

ALL NEWS IN ENGLISH HERE

другие новости
Трамп планує виділити $8 млрд на прикордонну стіну в бюджеті на 2020 рік
11 березня 2019 г.
Трамп планує виділити $8 млрд на прикордонну стіну в
бюджеті на 2020 рік...
Екс-лідер Каталонії Пучдемон балотується до Європарламенту
11 березня 2019 г.
Екс-лідер Каталонії Пучдемон балотується до
Європарламенту...
urkish Airlines літатиме з нового аеропорту Стамбула з квітня
11 березня 2019 г.
urkish Airlines літатиме з нового аеропорту Стамбула з
квітня...
Рішення щодо “скіфського золота” суд може ухвалювати до півроку — Мін’юст
11 березня 2019 г.
Рішення щодо “скіфського золота” суд може ухвалювати до
півроку...
Асоціація Україна-ЄС: у Страсбурзі збереться парламентський комітет
11 березня 2019 г.
Асоціація Україна-ЄС: у Страсбурзі збереться
парламентський комітет...
РФ не може бути стратегічним партнером ЄС через агресію проти України – проект резолюції
11 березня 2019 г.
РФ не може бути стратегічним партнером ЄС через агресію
проти України...
Тиждень “Відкритого уряду” стартує в Україні
11 березня 2019 г.
Тиждень “Відкритого уряду” стартує в Україні...
Суд відкрив справу щодо звільнення Авакова
11 березня 2019 г.
Суд відкрив провадження у справі за позовом до прем’єр-
міністра України Володимира Гройсмана...
Дмитро Підручний виграв "золото" на чемпіонаті світу з біатлону у гонці переслідування
11 березня 2019 г.
Дмитро Підручний виграв "золото" на чемпіонаті світу з
біатлону у гонці переслідування...
На дільниці готові прийти 83% виборців, але у списках себе перевірили 18%
11 березня 2019 г.
На дільниці готові прийти 83% виборців, але у списках
себе перевірили 18%...
 
Хіт-паради
новинка

Головна | Про нас | Новини | Блоги ведучих FM-TV | Радіостанціям | Телекомпаніям | Публічні люди | Фанатам | Для ЗМІ | Партнери