русский українська english
поки немає активних опитувань

результати попередніх опитувань

Новини

НовиниRSS

Засідання Нацради вкотре не відбулося

Засідання Нацради вкотре не відбулося
28 травня 2019 г.
Засідання Національної ради з питань телебачення і радіомовлення 28 травня знову не відбулося через відсутність кворуму. Запропонували провести наступне засідання 13 червня.

На засідання прийшли четверо членів Нацради - Олександр Ільяшенко, Валентин Коваль, Сергій Костинський та Уляна Фещук, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Засідання Нацради вже не відбувається вчетверте. Двоє членів Нацради відсутні (Ольга Герасим’юк та Олег Черниш — ред.)", - зазначила заступник голови Нацради Уляна Фещук, підкресливши, що кворум є за умови присутності на засіданні шістьох членів Нацради.

Вона нагадала, що члени Нацради минулого тижня підписали листа з проханням провести засідання 28 травня, на що перший заступник голови Нацради, яка виконує його обов’язки, Ольга Герасим’юк відповіла, що вимога складена неправильно. "Хоча ні регламент, ні закон не передбачають форму складення подібної вимоги", - зауважила Фещук.

Коментуючи слова Герасим’юк про те, що порядок денний формується і проекти рішень надаються за 6 днів до дня проведення засідання, Фещук зазначила: "Ті питання, які були в порядку денному, вже є в ньому три тижні. Було внесено тільки два питання — про проведення конкурсів".

За її словами, голова Нацради або особа, що виконує його обов’язки, може визнати питання невідкладними і внести їх до поряку денного, навіть якщо відповідні проекти рішень були складені менш ніж за 6 днів до дати проведення засідання.

Фещук наголосила, що за цей час накопичилося багато питань, що потребують невідкладного вирішення. Зокрема, це погодження проектів постанов Кабміну, проведення конкурсів і питання поточної діяльності ліцензіатів.

"Крім того, фактично почався виборчий процес. А ми навіть не можемо створити робочу групу для моніторингу телерадіопрограм в ефірі", - зазначила Фещук, закликавши двох членів Нацради не блокувати засідання.

Своєю чергою Олександр Ільяшенко повідомив, що з 29 травня перебуватиме у відпустці, тож наступного тижня засідання не відбудеться, оскільки наразі відсутність кожного члена Нацради означає відсутність кворуму. Він запропонував провести наступне засідання 13 червня і закликав Герасим’юк підписати порядок денний.

Член Нацради Сергій Костинський погодився з цією пропозицією, зазначивши, що підстав для непроведення засідань немає. "Мені здається, що ми маємо справу з якимсь саботажем. Але мета блокування роботи Національної ради мені не зрозуміла", - сказав він.

Водночас Костинський наголосив на важливості проведення конкурсів — щодо розвитку музично-розважального мовлення на 36 частот, в якому може взяти участь Суспільний мовник, а також з розвитку місцевого мовлення на 65 частот, який має бути найбільшим конкурсом для місцевих радіостанцій.

Костинський також поінформував про ситуацію з мовленням на територіях з особливим режимом мовлення — у Донецькій, Луганській та Херсонській областях. “Є радіостанції, які вважають, що на сьогодні виконали свої обов’язки. Вони виходять з цих регіонів. На їх місце мають прийти інші радіостанції. На звільнених частотах пробивається сигнал з окупованих територій. Нам оперативно потрібно туди заводити нові радіостанції. Це можливо лише за умови, коли Національна рада працює і видає дозволи на тимчасове мовлення”, - підкреслив він.

Як повідомляв Укрінформ, Національна рада з питань телебачення та радіомовлення призупинила ухвалення рішень, доки не буде висновків від парламентського профільного комітету або Президента України щодо коректності кадрових рішень, зокрема призначення на посаду члена Нацради Володимира Горковенка.

4 травня Президент Петро Порошенко призначив завідувача відділу Головного департаменту інформаційної політики АП Володимира Горковенка членом Національної ради з питань телебачення і радіомовлення замість звільненого за власним бажанням Юрія Артеменка.

Водночас перший заступник голови Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Ольга Герасим’юк заявила, що вважає звільнення голови Нацради Артеменка неналежним чином оформленим, тому не відкриває засідань Нацради.

24 травня Президент Володимир Зеленський скасував укази про звільнення Юрія Артеменка з посади члена Нацради з питань телебачення та радіомовлення, а також про призначення Горковенка членом Нацради.




FM-TV

ВСЕ НОВОСТИ ПО-РУССКИ ЗДЕСЬ

ALL NEWS IN ENGLISH HERE

другие новости
Зростання ВВП у 2019 році сповільниться до 2,7% – МЕРТ
28 травня 2019 г.
Зростання ВВП у 2019 році сповільниться до 2,7% – МЕРТ...
"Голос" не буде об'єднуватися з політичними брендами — Вакарчук (відео)
28 травня 2019 г.
"Голос" не буде об'єднуватися з політичними брендами...
Вбивця водія BlaBlaCar отримав довічне ув'язнення
28 травня 2019 г.
Вбивця водія BlaBlaCar отримав довічне ув'язнення...
Каплін вийшов з фракції БПП
28 травня 2019 г.
Каплін вийшов з фракції БПП...
Після бунту в одеській колонії запровадили режим особливих умов
28 травня 2019 г.
Після бунту в одеській колонії запровадили режим
особливих умов...
У Росії завтра починається попереднє засідання "суду" у справі Мемедемінова
28 травня 2019 г.
У Росії завтра починається попереднє засідання "суду" у
справі Мемедемінова...
У РФ знайшли ще одну відмазку, щоб не відпускати українських моряків
28 травня 2019 г.
У РФ знайшли ще одну відмазку, щоб не відпускати
українських моряків...
В очікуванні відставки: Кабмін цього тижня збиратися не буде
28 травня 2019 г.
В очікуванні відставки: Кабмін цього тижня збиратися не
буде...
Полторак обговорив з сенатором США співпрацю в оборонній сфері (фото)
28 травня 2019 г.
Полторак обговорив з сенатором США співпрацю в оборонній
сфері...
Рада відмовилася скоротити робочий день для вагітних
28 травня 2019 г.
Рада відмовилася скоротити робочий день для вагітних...
 
Хіт-паради
новинка

Головна | Про нас | Новини | Блоги ведучих FM-TV | Радіостанціям | Телекомпаніям | Публічні люди | Фанатам | Для ЗМІ | Партнери