русский українська english
поки немає активних опитувань

результати попередніх опитувань

Новини

НовиниRSS

ВР планує посилити соцзахист військових та їхніх сімей

ВР планує посилити соцзахист військових та їхніх сімей
14 січня 2020 г.
Верховна Рада ухвалила в першому читанні законопроєкт "Про внесення змін до Закону України "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей" (№2343).

Законопроєкт підтримали 340 народних депутатів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Реалізація закону України "Про внесення змін до Закону України "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей" дозволить посилити соціальний захист військовослужбовців та членів їхніх сімей, а також створить сприятливі умови для вступу громадян на військову службу", - йдеться у пояснювальній записці.

Законопроєктом передбачається врегулювати питання щодо впорядкування питань, пов’язаних з наданням відпусток військовослужбовцям; уточнення окремих питань реалізації права військовослужбовців на забезпечення житлом; приведення термінології закону "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей" у відповідність до законів "Про освіту", "Про вищу освіту" та інших законів України; уточнення джерел фінансового забезпечення заходів, пов’язаних з реалізацією прав та соціальних гарантій військовослужбовців, передбачених законом "Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей".

Законопроєктом, зокрема, передбачається встановити, що мінімальний розмір посадового окладу військовослужбовця (крім військовослужбовця строкової служби) не може бути меншим розміру двох прожиткових мінімумів для працездатних осіб, установленого на 1 січня календарного року, а мінімальний розмір окладу за військовим званням – одного розміру такого прожиткового мінімуму.

Законопроєкт також пропонує дозволити військовослужбовцям (крім військовослужбовців строкової військової служби), які перебувають у довготривалому відрядженні за межами України, за їх бажанням об’єднувати щорічні основні відпустки за два роки. У цьому разі загальна тривалість об'єднаної відпустки не може перевищувати 90 календарних днів.

Військовослужбовцям, які захворіли під час щорічної основної або щорічної додаткової відпустки, зазначена відпустка продовжується після одужання на кількість невикористаних днів цієї відпустки.

У зв’язку з хворобою військовослужбовця йому буде надаватися відпустка для лікування із збереженням грошового та матеріального забезпечення на підставі висновку військово-лікарської комісії. Тривалість такої відпустки визначатиметься характером захворювання.

Під час дії правового режиму воєнного стану або фактичного початку воєнних дій військовослужбовцям будуть надаватися відпустки для лікування, відпустки за сімейними обставинами та з інших поважних причин із збереженням грошового забезпечення тривалістю не більш як 15 календарних днів та відпустки військовослужбовцям у зв’язку з вагітністю та пологами, для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку, а в разі, якщо дитина потребує домашнього догляду, - тривалістю, визначеною в медичному висновку, але не більш як до досягнення нею шестирічного віку.

Також законопроєкт передбачає, що дружині (чоловіку) військовослужбовця щорічна основна відпустка за її (його) бажанням надається у зручний для неї (нього) час одночасно із щорічною основною відпусткою військовослужбовця.



FM-TV

ВСЕ НОВОСТИ ПО-РУССКИ ЗДЕСЬ

ALL NEWS IN ENGLISH HERE

другие новости
Військова допомога Україні від США почне надходити в лютому - Єльченко
14 січня 2020 г.
Військова допомога Україні від США почне надходити в
лютому - Єльченко...
Суд заарештував підозрюваного у вбивстві Окуєвої
14 січня 2020 г.
Суд заарештував підозрюваного у вбивстві Окуєвої...
Уряд запустить програму фінансування за зниженими відсотками для бізнесу
14 січня 2020 г.
Уряд запустить програму фінансування за зниженими
відсотками для бізнесу...
Рада ухвалила заяву щодо відповідальності Ірану за збиття літака МАУ
14 січня 2020 г.
Рада ухвалила заяву щодо відповідальності Ірану за збиття
літака МАУ...
Рада попередньо схвалила ідею Зеленського змінити Конституцію і повноваження ВР
14 січня 2020 г.
Рада попередньо схвалила ідею Зеленського змінити
Конституцію і повноваження ВР...
Іран відправить чорні скриньки зі збитого літака МАУ у Францію
14 січня 2020 г.
Іран відправить чорні скриньки зі збитого літака МАУ у
Францію...
Учасники акції проти ринку землі перекрили кілька вулиць у центрі Києва (відео)
14 січня 2020 г.
Учасники акції проти ринку землі перекрили кілька вулиць
у центрі Києва...
Репатріація тіл загиблих в катастрофі в Ірані може тривати місяці – Трюдо
14 січня 2020 г.
Репатріація тіл загиблих в катастрофі в Ірані може
тривати місяці – Трюдо...
Президент Естонії: Діалог з РФ важливий, але поступатись принципами не можна
14 січня 2020 г.
Президент Естонії: Діалог з РФ важливий, але поступатись
принципами не можна...
В Ірані заявили про арешт кількох причетних до збиття літака МАУ
14 січня 2020 г.
В Ірані заявили про арешт кількох причетних до збиття
літака МАУ...
 
Хіт-паради
новинка

Головна | Про нас | Новини | Блоги ведучих FM-TV | Радіостанціям | Телекомпаніям | Публічні люди | Фанатам | Для ЗМІ | Партнери