русский українська english
поки немає активних опитувань

результати попередніх опитувань

Новини

НовиниRSS

У Мінську домовилися про створення спільного з ОРДЛО органу (документ)

У Мінську домовилися про створення спільного з ОРДЛО органу (документ)
13 березня 2020 г.

У Мінську підписано домовленості про створення консультативної ради, в якій ОРДЛО будуть представлені як суб'єкт, а Росія в статусі гаранта-спостерігача опинилася на рівні з Німеччиною, Францією та ОБСЄ.

Джерело: DT.UA з посиланням на документи, передані в розпорядження співрозмовником у переговорній групі.

Дослівно: "Основним завданням Ради є здійснення діалогу, консультацій та вироблення пропозицій щодо проектів політичних і правових рішень щодо врегулювання конфлікту відповідно до Комплексів заходів, в тому числі щодо проведення виборів в окремих районах Донецької та Луганської областей України".

Деталі: В протоколі від 11 березня відзначається, що рішення ТКГ про заснування Консультативної ради буде підписано 25 березня 2020 року після консультацій з представниками ОБСЄ, Франції та Німеччини.

Згідно з текстом документа, критерії та порядок призначення членів Ради визначаються Україною, окремими районами Донецької та Луганської областей України, Російською Федерацією, Федеративною Республікою Німеччина, Французькою Республікою та ОБСЄ самостійно.

Крім того, Україна, окремі райони Донецької і Луганської областей України, Російська Федерація, Німеччина, Франція і ОБСЄ не пізніше ніж за три робочих дні до дня першого засідання Ради повинні будуть повідомити Спеціального представника чинного голови ОБСЄ в Україні та в Тристоронньої контактній групі про свої учасників засідання Ради.

Оглядач DT.UA Тетяна Силіна зазначає, що в т.зв. Консультативній радв за стіл переговорів або "консультацій", на рівних правах і в рівному статусі саджають представників офіційної України та самопроголошених "ДНР" і "ЛНР".

Це те, від чого Київ категорично відмовлявся всі шість років.

Силіна каже, що це помилка, вчинена свого часу Кишиневом у врегулюванні придністровського конфлікту, яку експерти настійно закликали Київ не повторювати.

За її словами, Росія, яка є агресором, за допомогою такого формату отримує підтвердження своєї мантри "настамнет" і вмощується за стіл переговорів як "посередник", а не учасник конфлікту.

Друге, що викликає подив і побоювання, це наявність у тексті формулювання про "необхідність всеосяжного політичного врегулювання конфлікту", і повна відсутність хоча б натяку на необхідність негайного припинення вогню, стійкого режиму тиші і забезпечення всіх умов безпеки, необхідних для цього самого політичного процесу.

Хоча побіжно згадані в преамбулі проекту рішення ТКГ (навіть без зазначення назв і дат цих документів) "інші угоди, що становлять пакет Мінських домовленостей" присвячені саме питанням припинення вогню і виведення іноземних військ із території України.

Чому це важливо: Росія 6 рік здійснює гібридну військову агресію проти України, анексувавши Кримський півострів та підтримуючи незаконні збройні формування на Донбасі військовою технікою та силами регулярних військ. При цьому РФ не визнає своєї участі в агресії та називає війну на Донбасі "внутрішнім конфліктом України". Кремль постійно схиляє офіційний Київ до безпосередніх переговорів із бойовиками.

Передісторія:

  • Збройний конфлікт на сході України, спровокований Росією, триває з весни 2014 року. Для його врегулювання створено Тристоронню контактну групу, яка працює у Мінську (Білорусь).
  • Мінські угоди включають у себе Мінський протокол від 5 вересня 2014 року (перші домовленості Тристоронньої контактної групи у Мінську про тимчасове перемир'я на сході України) та Комплекс заходів щодо виконання Мінського протоколу від 12 лютого 2015 року.
  • Рада Безпеки ООН 17 лютого 2015 року схвалила цей комплекс заходів.


FM-TV

ВСЕ НОВОСТИ ПО-РУССКИ ЗДЕСЬ

ALL NEWS IN ENGLISH HERE
другие новости
Трамп готується ввести у США надзвичайну ситуацію — CNN
13 березня 2020 г.
Трамп готується ввести у США надзвичайну ситуацію...
Чвертьфінали і півфінали ЛЧ проведуть у форматі одного матчу
13 березня 2020 г.
Чвертьфінали і півфінали ЛЧ проведуть у форматі одного матчу...
З підозрою на коронавірус госпіталізували ще двох українців
13 березня 2020 г.
З підозрою на коронавірус госпіталізували ще двох українців...
Окремі "слуги народу" проти створення ради з ОРДЛО
13 березня 2020 г.
Окремі "слуги народу" проти створення ради з ОРДЛО...
ЄС продовжив санкції проти Росії
13 березня 2020 г.
ЄС продовжив санкції проти Росії...
Зрив презентації Сивохо: суд посадив під домашній арешт члена "Нацкорпусу"
13 березня 2020 г.
Зрив презентації Сивохо: суд посадив під домашній арешт члена "Нацкорпусу"...
Україна почала закачувати газ до ПСГ ще до закінчення опалювального сезону
13 березня 2020 г.
Україна почала закачувати газ до ПСГ ще до закінчення опалювального сезону...
В окупованій Горлівці є 12 хворих на коронавірус
13 березня 2020 г.
В окупованій Горлівці є 12 хворих на коронавірус...
З України намагались вивезти 1,5 тонни медичних масок
13 березня 2020 г.
З України намагались вивезти 1,5 тонни медичних масок...
Після різкого падіння нафта подорожчала на 2%
13 березня 2020 г.
Після різкого падіння нафта подорожчала на 2%...
 
Хіт-паради
новинка

Головна | Про нас | Новини | Блоги ведучих FM-TV | Радіостанціям | Телекомпаніям | Публічні люди | Фанатам | Для ЗМІ | Партнери