русский українська english
поки немає активних опитувань

результати попередніх опитувань

Новини

НовиниRSS

Ключовим фігурантом справи MH17 виявився заступник голови Прикордонслужби РФ – Bellingcat

Ключовим фігурантом справи MH17 виявився заступник голови Прикордонслужби РФ – Bellingcat
28 квітня 2020 г.
Одним з ключових фігурантів справи про збитий "Боїнг" рейсу MH17 виявився заступник керівника Прикордонної служби ФСБ, генерал-полковник Андрій Бурлака.

Джерело: розслідування The Insider і Bellingcat

Дослівно: "Одним з найбільш цікавих учасників цих телефонних розмов (23 телефонних розмов, перехоплених напередодні трагедії, з яких видно ступінь залученості ФСБ, ГРУ і Кремля в події на Донбасі, опублікованих Об'єднаною слідчою група (JIT) в листопаді 2019 року – ред.) був один чоловік "Володимир Іванович", який, судячи з перехопленнями, відповідав серед іншого за переміщення через кордон важкого озброєння (в тому числі і горезвісного "Бука"). Він викликає особливий інтерес у JIT.

The Insider і Bellingcat вдалося встановити, що цією людиною був не хто інший як заступник керівника Прикордонної служби ФСБ генерал-полковник Андрій Іванович Бурлака. На даний момент він найбільш високопоставлений з російських держслужбовців, офіційно визнаних фігурантами у справі про збитий "Боїнг"".

Деталі: У телефонних перехопленнях, опублікованих JIT, "Володимир Іванович" згадується неодноразово, і з контексту випливає, що він грав ключову роль у куруванні військових дій на Донбасі та погодженні пересування озброєнь через російсько-український кордон.

Зокрема 1 липня 2014 року так званий прем'єр-міністр "ДНР Олександр Бородай" розповідав, що "командувач операцією, Володимир Іванович", дав команду знищити Безлера.

А колишній так званий "міністр оборони ДНР" Ігор Стрєлков (Гіркін) говорив, що підкорявся наказам "Володимира Івановича".

The Insider і Bellingcat встановили, що "Володимир Іванович" – це начальник оперативно-організаційного управління Прикордонної служби ФСБ Росії генерал-лейтенант Андрій Бурлака.

Він є першим заступником керівника Прикордонної служби Володимира Кулішова, який, в свою чергу, є першим заступником голови ФСБ Олександра Бортнікова. У тій же позиції він був і на момент катастрофи "Боїнга" MH17.

Бурлака народився в 1965 році в далекосхідному містечку Радянська Гавань на березі Японського моря.

У 1986 році він закінчив Московське вище прикордонне училище КДБ СРСР, служив прикордонником, потім в 1995 році закінчив Академію ФСБ і продовжував службу в рідному Хабаровському краї, де доріс до керівника прикордонної служби Далекосхідного округу. У 2012 році його перевели в Москву на нинішню посаду.

Відзначається, що Бурлака у 2014 і 2015 роках постійно літав у Ростов, Крим і Краснодар – три центри управління "українською операцією". Його перельоти хронологічно стикуються з інформацією, отриманою з перехоплень.

Бурлаку ідентифікували за допомогою програми GetContact – один з кількох телефонних номерів, якими, за даними JIT, користувався "Володимир Іванович", виявився записаним у додатку як "Володимир Іванович", причому разом з контактом був збережений його другий номер. Пошук по цьому другому номеру вже видав контакт під ім'ям "Володимир Іванович Бурлак".

Пізніше розслідувачі порівняли голос з телефонних перехоплень з інтерв'ю генерала Бурлаки, яке він дав Оренбурзькому телеканалу в 2013 році, і голосом Бурлаки в документальному фільмі "Кордон. Особливі умови служби", який показали 1 червня 2018 року.

Національний центр медіа-криміналістики Університету Колорадо провів експертизу аудіозаписів і прийшов до висновку, що коефіцієнт відповідності цих аудіо записів складає 94, а це значить, що Бурлака та "Володимир Іванович" – одна і та ж особа.

Передісторія:

  • Boeing-777 авіакомпанії Malaysia Airlines, що виконував рейс МН17 Амстердам – Куала-Лумпур, було збито ракетою над контрольованою проросійськими сепаратистами територією Донбасу 17 липня 2014 року. Усі 298 осіб, що перебували на борту, загинули.
  • Слідство встановило, що літак збили над Донбасом з "Бука" російської бригади з Курська.
  • Об'єднана слідча група (JIT) з розслідування катастрофи літака рейсу MH17 має свідка, який бачив, як ракету запустили по малайзійському Боїнгу.
  • 3 лютого прокуратура Нідерландів пред'явила звинувачення чотирьом фігурантам і викликала їх для слідчих дій. Йдеться про Сергія Дубинського (позивний "Хмурий"), Ігоря Гіркіна (позивний "Стрілок"), Олега Пулатова (позивний "Гюрза"), Леоніда Харченка (позивний "Кріт").


FM-TV

ВСЕ НОВОСТИ ПО-РУССКИ ЗДЕСЬ

ALL NEWS IN ENGLISH HERE


другие новости
Зеленський підписав закон про ринок землі
28 квітня 2020 г.
Зеленський підписав закон про ринок землі...
В'ятрович дав свідчення ДБР у справі щодо форуму пам'яті жертв Голодомору
28 квітня 2020 г.
В'ятрович дав свідчення ДБР у справі щодо форуму пам'яті
жертв Голодомору...
Над Арктикою "закрилася" озонова діра рекордних розмірів
28 квітня 2020 г.
Над Арктикою "закрилася" озонова діра рекордних
розмірів...
Родичі полонених на Донбасі мітингують під Офісом Президента (фото)
28 квітня 2020 г.
Родичі полонених на Донбасі мітингують під Офісом
Президента...
Кличко презентував план першого етапу послаблення карантину у столиці
28 квітня 2020 г.
Кличко презентував план першого етапу послаблення
карантину у столиці...
SkyUp оприлюднив графік 20 спецрейсів для евакуації українців
28 квітня 2020 г.
SkyUp оприлюднив графік 20 спецрейсів для евакуації
українців...
"Слуги народу" просять Шмигаля послабити карантин (документ)
28 квітня 2020 г.
"Слуги народу" просять Шмигаля послабити карантин...
Окупанти на Донбасі дев'ять разів порушили "тишу", двоє українських військових поранені
28 квітня 2020 г.
Окупанти на Донбасі дев'ять разів порушили "тишу", двоє
українських військових поранені...
Пентагон офіційно оприлюднив "відеозйомки НЛО" (відео)
28 квітня 2020 г.
Пентагон офіційно оприлюднив "відеозйомки НЛО"...
Коронавірус продовжує розповсюджуватись у Збройних силах
28 квітня 2020 г.
Коронавірус продовжує розповсюджуватись у Збройних
силах...
 
Хіт-паради
новинка

Головна | Про нас | Новини | Блоги ведучих FM-TV | Радіостанціям | Телекомпаніям | Публічні люди | Фанатам | Для ЗМІ | Партнери