русский українська english
поки немає активних опитувань

результати попередніх опитувань

Новини

НовиниRSS

Опитування: 30% українців хочуть жити за кордоном (інфографіка)

Опитування: 30% українців хочуть жити за кордоном (інфографіка)
24 жовтня 2016 г.
30% опитаних українців скоріше хотіли б виїхати за кордон на постійне проживання, майже 65% скоріше не хотіли б, а 40% хотіли б працювати за кордоном.

Про це свідчить опитування, проведене соціологічною групою "Рейтинг" у вересні, пише Українська правда.

Більшою мірою виявляють бажання поїхати за кордон на постійне проживання або на роботу мешканці західного й центрального регіонів, чоловіки, люди молодшого віку, з вищим рівнем освіти та доходів.

Основні причини для виїзду за кордон на постійно: отримання кращих умов життя (53%), бажання забезпечити краще майбутнє дітям (41%), відсутність гідної роботи в Україні (32%).

При цьому для респондентів, які мають дітей до 16 років, бажання забезпечити краще майбутнє для дітей є основним мотивом (52%) виїзду за кордон на постійне проживання.

Серед інших мотивів виїзду за кордон на постійне місце проживання: 13% – з метою кращої самореалізації, 8% – через невідчуття себе в безпеці в Україні, 7% – для отримання кращої освіти чи кращого медобслуговування, 5% – через кращі умови ведення бізнесу за кордоном.

Серед охочих працювати за кордоном лише чверть оцінила свої шанси на роботу за кордоном як значні, ще половина – як незначні, 12% вважають, що у них взагалі немає шансів, кожен десятий не визначився.

Більш оптимістичні в оцінках власних шансів на працевлаштування мешканці Заходу, молодь, чоловіки, люди з вищими рівнем освіти та доходів. Люди, які вже працювали за кордоном або, принаймні, цікавилися цим питанням предметно, значно оптимістичніші щодо своїх шансів поїхати працювати за кордон.

Загалом чверть опитаних українців вже цікавилися можливостями працевлаштування за кордоном. Серед опитаних відвідувачів візових центрів, які висловили бажання працювати за кордоном, майже 70% вже цікавилися такими можливостями.

Кожен десятий опитаний українець має досвід роботи за кордоном, значно більше таких на заході країни (23%), ніж в решті регіонів (6-8%), частіше це чоловіки, люди середнього віку, з вищим рівнем освіти і доходів.

Серед тих, хто висловив бажання працювати за кордоном, понад 20% вже працювали за кордоном. Серед відвідувачів візових центрів, які висловили бажання працювати за кордоном, таких майже 40% (у Львові і Житомирі таких вдвічі більше, ніж у Харкові).

Майже 40% опитаних, які бажають працювати за кордоном, готові лишитися там на термін від 1 до 5 років, натомість більшість опитаних відвідувачів візових центрів розглядають можливість лишитися працювати за кордоном на більш короткий термін – до 1 року.

Також люди старшого віку, прихильники вступу до Митного Союзу, респонденти без досвіду роботи за кордоном більше орієнтовані на більш короткотривале перебування за кордоном. Натомість молодь, прихильники євроінтеграції скоріше готові лишитися на довший час – від 3 років, а респонденти з досвідом роботи за кордоном – частіше переїхати жити туди.

Третина опитаних українців цікавиться роботою за вже набутою спеціальністю, кожен п’ятий готовий перекваліфікуватися, 40% бажає знайти будь-яку роботу.

При цьому дві третини опитаних, маючи постійну роботу за кордоном, скоріше повернулися б в Україну за деякий час, 15% – скоріше не повернулися б.

Соціологи інтерв’ювали дві аудиторії: 2000 громадян від 18 років – 16-22 вересня (похибка не більше 2,2%) і 450 відвідувачів візових центрів у Львові, Харкові й Житомирі – 16-27 вересня (похибка не більше 5%).





FM-TV

ВСЕ НОВОСТИ ПО-РУССКИ ТУТ

ALL NEWS IN ENGLISH HERE

другие новости
Порошенко представив нового очільника розвідки
24 жовтня 2016 г.
Президент представив нового начальника Головного
управління розвідки Міноборони Василя Бурбу...
Медяник вийшов на свободу
24 жовтня 2016 г.
Адміністрація Лук'янівського СІЗО звільнила нардепа 7-го
скликання ВР Володимира Медяника...
У дружини Мотороли крадений паспорт - Аброськін (фото)
24 жовтня 2016 г.
Бланк українського паспорта дружини вбитого Мотороли
був викрадений бойовиками...
Деканоїдзе можуть притягнути до відповідальності через мову
24 жовтня 2016 г.
Суд змусив МВС притягнути до відповідальності голову
Нацполіції за невикористання української мови...
Ще 11 російських фільмів заборонили до показу в Україні
24 жовтня 2016 г.
Держкіно відмовило у видачі державних посвідчень та
скасувало державну реєстрацію на низку фільмів...
27 тисяч чиновників вже надали е-декларації - Корчак
24 жовтня 2016 г.
В Єдиному державному реєстрі декларацій вже зареєстровано
близько 27 тисяч декларацій...
У Горбатюка забрали справу Януковича
24 жовтня 2016 г.
У Генпрокуратурі реорганізували Департамент спеціальних
розслідувань, який займався "справами Майдану"...
Помер Богдан Гаврилишин
24 жовтня 2016 г.
Сьогодні, 24 жовтня пішов з життя Богдан Дмитрович
Гаврилишин...
За передачу секретної інформації затримали СБУшника (фото)
24 жовтня 2016 г.
Співробітник Служби безпеки України торгував інформацією
з обмеженим доступом...
Доба в зоні АТО: 7 військових зазнали поранень
24 жовтня 2016 г.
За добу в зоні проведення антитерористичної операції
поранень зазнали 7 військових...
 
Хіт-паради
новинка

Головна | Про нас | Новини | Блоги ведучих FM-TV | Радіостанціям | Телекомпаніям | Публічні люди | Фанатам | Для ЗМІ | Партнери