русский українська english
поки немає активних опитувань

результати попередніх опитувань

Новини

НовиниRSS

Міграційна служба показала новий паспорт громадянина України (інфографіка)

Міграційна служба показала новий паспорт громадянина України (інфографіка)
27 лютого 2017 г.
Державна міграційна служба оприлюднила інформацію про зовнішній вигляд нового паспорта громадянина України (ID-картки) з позначенням захисних зон та елементів захисту, а також про зміни в законодавстві щодо нових паспортів - Укрінформ.

Зразок нового паспорта доступний за посиланням.

У ДМС підкреслили, що основними новелами у законодавстві, яке регулює питання, пов'язані з оформленням та видачею паспорта громадянина України у формі картки з 1 листопада 2016 року, зокрема, є:

- паспорт оформлюється з використанням бланка єдиного зразка - з безконтактним електронним носієм;

- кожен громадянин України, який досяг чотирнадцятирічного віку, зобов'язаний отримати паспорт громадянина України;

- паспорт громадянина України оформлюється особам, які не досягли вісімнадцятирічного віку, на чотири роки, а особам, які досягли вісімнадцятирічного віку, - на кожні 10 років;

- до паспорта (на зворотному боці) вноситься реєстраційний номер облікової картки платника податків з Державного реєстру фізичних осіб - платників податків (РНОКПП), а для фізичних осіб, які через свої релігійні переконання відмовляються від прийняття РНОКПП та офіційно повідомили про це відповідний контролюючий орган, проставляється слово "ВІДМОВА".

У ДМС також зазначили, що до безконтактного електронного носія, який міститься у паспорті, вноситься:

- інформація, зазначена в зоні візуальної перевірки паспорта;

- додаткова змінна інформація (про місце проживання, про народження дітей, про шлюб і розірвання шлюбу, про зміну імені, у разі наявності - РНОКПП, а у разі відмови від його прийняття - проставляється слово "ВІДМОВА");

- відцифрований образ обличчя особи, відцифровані відбитки пальців рук (за згодою особи) та засоби електронного цифрового підпису (для громадян України, які досягли вісімнадцятирічного віку).

У Державній міграційній службі наголосили, що бланки паспорта, зразки яких затверджені постановою Кабінету міністрів України від 25 березня 2015 року № 302 (зі змінами), не містять серії, а номер паспорта складається з дев'яти цифр.

При цьому унікальний номер запису в Єдиному державному демографічному реєстрі (УНЗР) містить тринадцять цифр, який представлений двома послідовностями з восьми та п'яти цифр, розділених текстовим символом "-".

У ДМС також звернули увагу, що під час подання особою паспорта може, за необхідності, проводитися процедура верифікації (порівняння даних (параметрів), у тому числі біометричних, для встановлення тотожності особи документу або інформації з Єдиного державного демографічного реєстру для підтвердження їх ідентичності) шляхом встановлення візуальної відповідності фотозображення, що міститься у паспорті, з особою заявника, перевірки правильності поданих заявником ідентифікаційних даних та візуальної перевірки захисних зон у паспорті з метою виявлення елементів підробки.

Водночас у ДМС зазначили, що інформація про реєстрацію місця проживання особи не зазначається в зоні візуальної перевірки паспорта громадянина України, а вноситься до безконтактного електронного носія, який імплантовано у паспорт та зберігається в архівах органів місцевого самоврядування (органів реєстрації). Особі за її вимогою органом реєстрації видається довідка про реєстрацію місця проживання - документ, який підтверджує реєстрацію місця проживання особи (зразок довідки додається).

Крім того, у ДМС нагадали, що Постановою Кабінету міністрів від 26 жовтня 2016 року № 745 (набрала чинності 1 листопада 2016 року) внесено зміни до постанови Кабміну від 25 березня 2015 року № 302, відповідно до яких затверджено новий зразок та технічний опис паспорта громадянина України з безконтактним електронним носієм та викладено в новій редакції Порядок оформлення, видачі, обміну, пересилання, вилучення, повернення державі, визнання недійсним та знищення паспорта громадянина України.

Зокрема, з 1 листопада 2016 року запроваджено із застосуванням засобів Єдиного державного демографічного реєстру оформлення (у тому числі замість втраченого або викраденого), обмін паспорта громадянина України з безконтактним електронним носієм, зразок бланка якого затверджено постановою № 302, всім категоріям громадян України. Згідно з абзацом четвертим пункту 3 цієї постанови, паспорт громадянина України, що не містить безконтактного електронного носія, оформлений та виданий на підставі документів, поданих до 1 листопада 2016 року, є чинним протягом строку, на який його було видано.




FM-TV

ВСЕ НОВОСТИ ПО-РУССКИ ЗДЕСЬ

ALL NEWS IN ENGLISH HERE

другие новости
ЄС включив Крим до пріоритетів на зустрічах ООН
27 лютого 2017 г.
Порушення прав людини в Криму та на сході України серед
пріоритетів ЄС на зустрічах ООН з прав людини...
У МВФ знову відклали розгляд траншу для України
27 лютого 2017 г.
У порядку денному засідань МВФ, який розписаний до 6
березня 2017, питання фінансування України відсутнє...
На дороги у Дніпрі плануют виділити 4 млрд грн
27 лютого 2017 г.
На будівництво доріг в Дніпропетровській області
планується залучити 4 млрд грн...
Ляшко запевняє, що не знав про "план" Артеменка
27 лютого 2017 г.
Ляшко заперечує, що був обізнаний із так званим "планом
мирного врегулювання" Артеменка...
З 1 березня КПП на лініі розмежування працюватимуть довше
27 лютого 2017 г.
З 1 березня робоча зміна КПП на лінії розмежування в зоні
АТО збільшується на 2,5 години...
Польща вимагатиме від Росії повернення уламків літака Качиньского
27 лютого 2017 г.
Польща має намір подати скаргу до Міжнародного суду в
Гаазі на дії Росії...
Суд Маріуполя арештував добровольця за підозрою у вбивстві (фото)
27 лютого 2017 г.
Суд Маріуполя взяв під варту добровольця Ігоря Клевка за
підозрою у навмисному вбивстві...
Суди гальмують розгляд справ стосовно хабарників
27 лютого 2017 г.
Суди гальмують розгляд кримінальних справ стосовно
хабарників...
На посаду головного люстратора претендують 13 осіб
27 лютого 2017 г.
До участі в конкурсі на посаду директора департаменту з
питань люстрації подалися 13 кандидатів...
За добу в АТО загинули двоє українських військових
27 лютого 2017 г.
Протягом минулої доби загинуло 2 українських
військових, ще 2 поранені і стільки ж - контужені...
 
Хіт-паради
новинка

Головна | Про нас | Новини | Блоги ведучих FM-TV | Радіостанціям | Телекомпаніям | Публічні люди | Фанатам | Для ЗМІ | Партнери