русский українська english
поки немає активних опитувань

результати попередніх опитувань

Новини

НовиниRSS

Розенблат подав ще один позов проти Ситника

Розенблат подав ще один позов проти Ситника
15 грудня 2017 г.
Депутат Борислав Розенблат подав до Окружного адмінсуду міста Києва позов до директора НАБУ, СБУ через співпрацю з ФБР, це вже його третій позов проти директора НАБУ Артема Ситника.

Про це повідомляє прес-служба Окружного адміністративного суду міста Києва - Українська правда.

Третьою особою Розенблат попросив залучити Генпрокуратуру.

"Позивач просить суд визнати протиправними дії Директора НАБУ Артема Ситника щодо залучення до оперативно-розшукової діяльності на території України працівників ФБР, без попереднього укладення міжнародного договору, відповідно до Закону України "Про міжнародні договори", - сказано в повідомленні.

"Також Розенблат просить суд визнати протиправною бездіяльність СБУ щодо не проведення належного та повного контролю за забезпеченням охорони державної таємниці Національним антикорупційним бюро України, як це передбачено законодавством, а саме розголошення інформації з грифом "державна таємниця" працівникам ФБР без попереднього укладення відповідного міжнародного договору", - додали в прес-службі.

Як додали в суді, наразі у відомстві розглядають питання про відкриття провадження за даним позовом.

Це вже третій позов Розенблата до НАБУ.

В коментарі Українській правді Розенблат нагадав, що раніше подавав ще два позови. В першому Розенблат просить суд визначити, чи було порушенням рішення САП і НАБУ щодо спостереження за народним депутатом без відповідного дозволу Верховної Ради.

Як уточнив УП юрист, якому знайома ця справа, у випадку, якщо негласні слідчі дії велися за іншими особами, а на них потрапив депутат, то такі записи мали б бути знищені, і точно не могли б бути використані у справі проти депутата.

Крім того, у депутата наполягають, що агенти НАБУ порушили закон, бо саме провокували Розенблата на отримання вхабара. Також, на думку співрозмовника, порушення відбувалися і під час зняття Розенблата з літака. "Я вже не кажу про те, що то був борт Угорщини і після перетину кордону", - сказав співрозмовник.

Розенблат в коментарі УП нагадав про ще один позов до директора НАБУ і депутата Сергія Лещенка через справу "чорної бухгалтерії ПР", у якій також проходить американський політтехнолог Януковича – Пол Манафорт.

На питання, чому депутат вирішив заступитися за Манафорта, Розенблат відповів:

"Я не заступився. Я категорично проти розповсюдження матеріалів слідства до закінчення досудового слідства. Це порушення закону. НАБУ спочатку зливає інформацію, оприлюднює матеріали слідства, а потім каже, що суд ще не відбувся"

"Мені Манафорт байдужий. Але ця ситуація вплинула на вибори в США, бо після публікації був змінений керівник виборчого штабу (Трампа – Пол Манафорт - УП). Це негативно вплинуло на його рейтинги і на ставлення до України. Фактично Україна втрутилась у вибори в США. Це шкодить нашим відносинам з країною, яка є визначною в історії нашої країни. Люди, які мають доступ до секретних матеріалів, не мають права розповсюджувати інформацію без експертної оцінки", - зазначив він.

На уточнююче питання, чи не є всі ці позови помстою Ситнику, Розенблат заперечив:

"Ніколи в житті нікому не мстився. Я хочу вияснити, чи діяв той чи інший орган в правовій площині, чи не порушували вони права нардепа, чи не є це втручанням у виборчі процеси і так далі. Щоб дізнатись, в рамках якого поля діє орган".

Розенблата звинувачують у тому, що він отримав 200 тисяч доларів за вплив на рішення чиновників Держслужби геології і надр та місцевої влади про надання ТОВ "Укртехдобич" спецдозволів на користування надрами.

Антикорупційні органи заявили, що Борислав Розенблат і депутат від "Народного фронту" Максим Поляков вимагали хабар від компанії-нерезидента за сприяння у видобутку бурштину в Україні.

19 липня правоохоронці вдягли електронний браслет стеження на Борислава Розенблата. Родина внесла за нього заставу у 7 мільйонів гривень.

19 жовтня детективи НАБУ зняли Розенблата з літака, на який він чкурнув із лікарні. Наступного дня Солом‘янський райсуд знову зобов’язав його носити електронний браслет – принаймні до 18 грудня.

Крім того, НАБУ відкрило нове кримінальне провадження, підозрюючи Розенблата в отриманні дипломатичного паспорта на основі підроблених офіційних документів.

14 грудня суд частково ухвалив клопотання захисту про зміну запобіжного заходу, дозволивши Розенблату вільно пересуватися Україною.



FM-TV

ВСЕ НОВОСТИ ПО-РУССКИ ЗДЕСЬ

ALL NEWS IN ENGLISH HERE


другие новости
МЗС протестує проти продовження арешту Гриба
15 грудня 2017 г.
МЗС України висловило протест через рішення російського
суду щодо продовження арешту Гриба...
Cуд арештував 9 фейкових поліцейських (фото)
15 грудня 2017 г.
Cуд арештував 9 фейкових поліцейських...
ГПУ оскаржила свободу Саакашвілі
15 грудня 2017 г.
ГПУ подала скаргу до Апеляційного суду на відмову відправити
Міхеіла Саакашвілі під домашній арешт...
ГПУ оскаржила свободу Саакашвілі
15 грудня 2017 г.
ГПУ оскаржила свободу Саакашвілі...
Клімкін просить у партнерів допомоги з доступом лікарів до політв'язнів РФ
15 грудня 2017 г.
Міністр закордонних справ України Павло Клімкін просить у
партнерів допомоги з доступом лікарів до політв'язнів РФ...
Нова наглядова рада НАК "Нафтогаз України" офіційно набирає повноважень
15 грудня 2017 г.
Сьогодні, 15 грудня, нова наглядова рада НАК "Нафтогаз
України" офіційно набирає повноважень...
ГПУ направила до суду справу Каськіва
15 грудня 2017 г.
ГПУ закінчила досудове розслідування і скерувала до суду
обвинувальний акт щодо Каськіва...
МЗС відхрестився від переговорів з Грузією про видачу Саакашвілі
15 грудня 2017 г.
МЗС України не веде переговори про можливу екстрадицію
Саакашвілі...
ЄС об'єднує 20 європейських вишів в єдину мережу
15 грудня 2017 г.
На теренах Євросоюзу планують створити мережу «європейських
університетів»...
Доба в АТО: 24 обстріли, бойовики застосовують міномети і танк
15 грудня 2017 г.
За минулу добу зафіксовано 24 порушення режиму припинення
вогню з боку російсько-терористичних військ...
 
Хіт-паради
новинка

Головна | Про нас | Новини | Блоги ведучих FM-TV | Радіостанціям | Телекомпаніям | Публічні люди | Фанатам | Для ЗМІ | Партнери