русский українська english
поки немає активних опитувань

результати попередніх опитувань

Новини

Сторінка в розробціRSS

Тарас Тополя: У нас є кілька записів російською

Тарас Тополя: У нас є кілька записів російською
22 червня 2018 г.
На початку року гурт "Антитіла" побував у турі США та Канадою. Музиканти відвідали понад 10 міст, де заграли для тисяч шанувальників. Зараз команда готує нові композиції для альбому, що вийде вже восени.

Про міжнародний тур, волонтерську діяльність та громадську позицію лідер "Антитіл" Тарас Тополя розповів в інтерв'ю Gazeta.ua.

"Антитіла" нещодавно побували у масштабному турі. Як приймали в Білорусі?

В Білорусі триває історична драма. Там майже "вмерла" білоруська мова. У Мінську важко знайти людину, яка говорить рідною мовою. Можливо, десь по селах ще таких можна знайти. Це те, що Москва намагалась зробити з нами, та не зробила. Як аксіому нам хотіли нав'язати поняття: "русский - элитный язык, а украинский - холопский".

Коли туди приїжджають українці, білоруси приходять подивитись, а як би могло бути у них. Ми співаємо українською мовою, сучасну українську музику, і це імпонує багатьом білорусам.

Скільки білорусів приходить на концерти?

Близько 300-400 людей. Коли виступали з їхнім популярним гуртом, нашими друзями, "Без квитка" - до 700.

Є такі, що живуть в ілюзорній бульбашці, вишиванковій і шароварній Україні з вареничками й українською мовою початку двадцятого століття

На концерти українських музикантів у США та Канаді ходить лише діаспора?

Якщо в США чи Канаду приїжджає гурт, що встиг до війни на Донбасі набрати популярності в Росії, то збирає росіян, українців, казахів. Гурт "Антитіла" приїжджає, здебільшого, до українців. Наша музика не інтегрувалася масово у російськомовний інформаційний простір.

У наших залах за кордоном поки що збирається до 500 людей. Ставлення там до подій в Україні - різне. Хтось постійно слідкує за українськими новинами, вболіває, допомагає в міру своїх сил. Хтось з головою занурюється у волонтерство. Хтось свідомо втік, бо Україна зрадила його надії. Є такі, що живуть в ілюзорній бульбашці, вишиванковій і шароварній Україні з вареничками й українською мовою початку ХХ-го століття.


FM-TV

ВСЕ НОВОСТИ ПО-РУССКИ ТУТ

ALL NEWS IN ENGLISH HERE

 
Хіт-паради
новинка

Головна | Про нас | Новини | Блоги ведучих FM-TV | Радіостанціям | Телекомпаніям | Публічні люди | Фанатам | Для ЗМІ | Партнери