русский українська english
поки немає активних опитувань

результати попередніх опитувань

Новини

Сторінка в розробціRSS

Сенцову виділили 25 млн на зйомки кримінальної драми

Сенцову виділили 25 млн на зйомки кримінальної драми
9 липня 2020 г.
9 липня Рада з державної підтримки кінематографії проголосувала за рішення виділити фінансування на виготовлення фільму "Носоріг" Олега Сенцова.

Про це автор сценарію та режисер майбутньої стрічки написав на своїй сторінці у Facebook.

"Щойно Рада з державної підтримки кінематографії проголосувала за надання фінансування мого фільму "Носоріг", який вигравал пітчинг Держкіно ще у 2012 році. Ні у кого з експертів не виникло сумнівів щодо підтримки цього довгоочікуваного проекту, єдине що потрібно було знайти правильне юридичне рішення. І так як цей фільм усі ці роки не виключали з плану держпідтримки кінематографії, то таке рішення було сьогодні знайдено", - написав Сенцов.

Режисер висловив радість, що нарешті зможе почати роботу над фільмом, а також подякував членам Ради, міністру культури та Держкіно за спільну підтримку "Носорога".

Проєкт фільму "Носоріг" переміг на третьому конкурсі кінопроєктів ще 2012-го року та мав отримати державне фінансування в розмірі 3,9 млн грн при загальному бюджеті 8,1 млн грн.

Тоді контракт з продюсерами стрічки не підписали. Але проєкт внесли до Програму створення та розповсюдження національного кіно на 2013 рік.

З того часу проєкт залишався в програмі, завдяки чому мав підстави претендувати на фінансування в 2020 році - після повернення Олега Сенцова з Росії, де він був незаконно ув'язнений.

На засіданні Ради 9 липня Сенцов пояснив, чому виробництво фільму потребує збільшення суми фінансування. За словами режисера, виріс не лише курс долара, але й ціни на послуги. Загалом сценарій, який він написав ще тоді, не зазнав змін.

Зараз згальний бюджет стрічки "Носоріг" складає €1,6 млн. Державне фінансування від України в розмірі 25,1 млн грн складе половину запланованого бюджету. Фільм планують представити на конкурс у фонд Єврімаж (європейський фонд підтримки спільного кіновиробництва і прокату кінематографічних та аудіовізуальних робіт, створений при Раді Європи в 1988 році).

Ко-продюсерами стрічки є Даріуш Яблонський із Польші та Хайно Декерт з Німеччини (постійний продюсер Сергія Лозниці).


FM-TV

УСІ НОВИНИ УКРАЇНСЬКОЮ ТУТ

ВСЕ НОВОСТИ ПО-РУССКИ
ЗДЕСЬ

 
Хіт-паради
новинка

Головна | Про нас | Новини | Блоги ведучих FM-TV | Радіостанціям | Телекомпаніям | Публічні люди | Фанатам | Для ЗМІ | Партнери