русский українська english
поки немає активних опитувань

результати попередніх опитувань

Новини

Сторінка в розробціRSS

Музичний критик прокоментував результати премії YUNA 2020

Музичний критик прокоментував результати премії YUNA 2020
10 липня 2020 г.
Альбом "LOVE IT Ритм" MONATIKа - це не збірка потенційних хітів чи вже розкручених пісень, а складна мозаїка, грандіозна робота.

Так вважає музичний критик, головний редактор інтернет-журналу Karabas LIVE Ігор Панасов. Розповів Gazeta.ua про основних переможців Національної музичної премії YUNA 2020.

5 нагород отримав співак MONATIK. Зокрема, як "Найкращий виконавець" та за "Найкращий альбом".

"У MONATIKа вже довготривалий, стабільний хайп, - каже Панасов. - Він дуже широкого кругозору артист. І в цьому його новизна для нашої сцени. Тому пробує різні колаборації. Пісня з Ніною Матвієнко з тією ж абсолютно ціллю записана. Спробувати себе ось у такому ракурсі, відчути – і знову ж таки, українську мову не забути.

В цьому сенсі його альбом – це настільки складна мозаїка. Там 20 треків. Питається, навіщо. В наш час, коли 7 пісень на диску – це вважається нормально, навіщо робити 20? Ні, він це зробив. І коли ти це слухаєш, розумієш, що перед тобою велика, грандіозна робота. Яка показує всю неординарність особистості, яка це зробила.

Це не збірка потенційних хітів чи вже розкручених пісень, як зазвичай роблять альбоми поп-артисти. У MONATIKа не так. Там є композиції, які взагалі ніколи не стануть хітами, тому що надто складні.

Найсильнішу, на мій погляд, річ на платівці, "Ресницы безопасности", MONATIK створив, бо він широкого профілю музикант. Є місця на альбомі, де він начитує вірш під монотонну гітару – "МоиМ". До дітей звертається. Це взагалі не поп-музика навіть. Це ембієнт якийсь. Схоже на spoken word. В Америці в цьому жанрі – окремі статуетки вручаються".

"Время и Стекло" перемогли у 2 номінаціях. Їх відзначили як "Найкращий поп-гурт" і за "Найкращу пісню" - "Дим".

"Використовують напрацювання подачі сучасних західних зірок, - продовжує Панасов. - Думаю, вони уважно підглядали, як працюють артистки рівня Тейлор Свіфт, Cardi B, Нікі Мінаж. Правильно використали їхні інструменти подачі для того, щоб це не виглядало трешово.

Плюс їм вдалося подовжити молодість собі в якомусь сенсі. "Время и Стекло" вже не 18-річні. Я був на їхньому шоу. Там 70 відсотків аудиторії - старшокласники. Вони їхні кумири. Завдяки тематиці, меметичності пісень, приколів постійних, які Потам їм придумує – дорослий дядько, який знає, як спілкуватися з молоддю. "Время и Стекло" собі вибудували образ молодіжної групи, що сприймається в діапазоні до 20 років, коли самим виконавцям уже за 25.

Пісня "Дим" – це вдалий експеримент. Спробували зробити дискохіт українською, наче з кінця 1990-х, тільки із сучасним звуком. Вийшло органічно, враховуючи дефіцит досвіду в піснях українською".

Також 2 нагороди здобула реперка alyona alyona. За "Найкращий дует" з Alina Pash і "Найкращий альбом" - "Пушка".

"Поява цієї артистки в нашому медіапросторі – це набір викликів для аудиторії, здатної сприйняти немодельної зовнішності співачку. Дівчину, яка з кулеметною швидкістю читає тексти. Щоб їх зрозуміти, треба залізти в інтернет і почитати, тому що половину слів просто не встигаєш розібрати. Альона вже отримала визнання експертів, а не – поки що – масової аудиторії. Професіонали поставили мітку біля її імені, даючи зрозуміти, що це важлива фігура для розвитку української музичної сцени і свідомості слухачів".

"Відкриттям року" назвали співачку Jerry Heil.

"Має багаторічний досвід відеоблогерки. Налагодила випуск ненудних каверів. Знайшла свою мову з аудиторією. У сучасному світі не можеш стати цікавим, якщо в тебе немає самоіронії. Не триматимеш довго уваги без прикольної "сумасшедшинки", що примушує людей усміхатися, ділитися цим. Її пісні написані з жіночої позиції. В них є сатира, насамперед – на чоловічу тупість.

2017-го в мініальбомі проявила ліричну сторону. На платівці "Я, Яна" зуміла подати через музику іронічну частину здібностей.

У пісні "Вільна каса" хлопець пояснює, що дівчині їсти, а що – ні. А вона хоче, щоб її любили різною – "і дрищем, і жиробасом". Чоловіки в її піснях виявляються або обмеженими, або сексистами. Це такі акуратні, грамотні феміністичні уколи".


FM-TV

УСІ НОВИНИ УКРАЇНСЬКОЮ ТУТ

ВСЕ НОВОСТИ ПО-РУССКИ
ЗДЕСЬ

 
Хіт-паради
новинка

Головна | Про нас | Новини | Блоги ведучих FM-TV | Радіостанціям | Телекомпаніям | Публічні люди | Фанатам | Для ЗМІ | Партнери