русский українська english
поки немає активних опитувань

результати попередніх опитувань

Новини

НовиниRSS

Справа Мартиненка: САП оскаржить повернення судом обвинувального акту

Справа Мартиненка: САП оскаржить повернення судом обвинувального акту
22 червня 2018 г.
САП подасть апеляційну скаргу на рішення Шевченківського райсуду про повернення обвинувального акту у справі екс-нардепа Миколи Мартиненка на доопрацювання.

Про це інформує прес-служба САП у Facebook - Укрінформ.

«Вчора, 21 червня 2018 року, в Шевченківському районному суді міста Києва відбулося підготовче судове засідання з розгляду обвинувального акту за обвинуваченням колишнього парламентаря Мартиненка М.В., Переломи С.В., Журила Р.М., Сорокіна О.Г., Богданця В.І., Василькова В.О. Суд ухвалив повернути обвинувальний акт прокурору САП», - нагадали у відомстві.

Зазначається, що підставою для повернення обвинувального акту стало незазначення в обвинувальному акті інформації про те, що місце вчинення окремих злочинних дій обвинуваченими під час досудового слідства не встановлено, а також те, що в окремих випадках розмір завданої шкоди зазначено не в національній валюті.

У САП уточнили, що серед підстав для цього рішення вказано те, що колегія суддів вважає порушенням вказання в акті прізвища, імені та по-батькові осіб, які були співучасниками злочину, але наразі знаходяться в розшуку до винесення обвинувального вироку щодо цих осіб, зазначено також і інші підстави.

«Враховуючи, що підстави для повернення обвинувального акту визначені судом, чітко не передбачені у ст.291 КПК України, якою встановлено вимоги до обвинувального акту, прокурором буде подано апеляцію на це рішення суду», - наголосили в САП.

Водночас у відомстві розповіли, що на цьому ж засіданні суд відмовив у задоволенні клопотань САП щодо запобіжних заходів обвинуваченим і відмовив у відстороненні двох з обвинувачених у цій справі з керівних посад ДП «СхідГЗК» і ДП «НАЕК «Енергоатом». «На думку суду, ризики, які обгрунтовув прокурор - відсутні. Згідно з законом, це рішення не оскаржується», - додається у повідомленні.

У відомстві поінформували, що обвинуваченим інкримінується вчинення злочинів, передбачених ч.5 ст.191 (заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем), ч.3 ст.209 (легалізація доходів одержаних злочинним шляхом), ч.1 ст.255 КК України (створення злочинної організації).

Як повідомлялося, 22 травня Спеціалізована антикорупційна прокуратура направила до суду обвинувальний акт щодо Мартиненка.

За даними САП, Мартиненку та Василькову інкримінується заволодіння коштами ДП "НАЕК "Енергоатом" при укладенні та виконанні контрактів постачання обладнання для вказаного підприємства від чеської компанії Skoda JS та укладенні і виконанні контракту між Skoda JS і компанією Bradcrest Investments SA на загальну суму 6 млн 400 тис. 777 євро.

Окрім того, в антикорупційній прокуратурі заявили, що Мартиненко, Перелома, Журило, Сорокін та Богданець обвинувачуються у заволодінні коштами ДП "СхідГЗК" в розмірі 17,28 млн дол. шляхом неправомірного укладення та подальшого виконання контракту купівлі-продажу уранового концентрату для ДП "СхідГЗК" №70/13 через австрійську компанію-посередника Steuermann Investitions- und Handelsgesellschaft mbH, підконтрольну учасникам злочинної організації.

Також у САП наголосили, що досудове розслідування щодо інших підозрюваних у вчиненні вказаних злочинів триває, зокрема оголошено розшук ще 4 фігурантів, двоє з яких - громадяни Австрійської Республіки, ще одного з підозрюваних, який переховувався, було затримано та обрано запобіжний захід. Досудове розслідування триває.

21 червня Шевченківський райсуд повернув обвинувальний акт у справі екс-нардепа Миколи Мартиненка до САП на доопрацювання.


FM-TV

ВСЕ НОВОСТИ ПО-РУССКИ ЗДЕСЬ

ALL NEWS IN ENGLISH HERE

другие новости
НАЗК перевірило декларацію Порошенка та ще 12 посадовців
22 червня 2018 г.
НАЗК перевірило декларацію Порошенка та ще 12
посадовців...
Парубій підписав закон про утворення Антикорупційного суду
22 червня 2018 г.
Парубій підписав закон про утворення Антикорупційного
суду...
ГПУ закрила справу проти «Нової пошти»
22 червня 2018 г.
Генпрокуратура закрила кримінальне провадження проти
«Нової пошти»...
З 1 липня “первинку” надаватимуть незалежно від декларації — МОЗ
22 червня 2018 г.
Українці зможуть і надалі отримувати медичну допомогу
у будь-якому закладі охорони здоров’я...
Wizz Air дозволить перевезення ручної поклажі обмеженому колу пасажирів
22 червня 2018 г.
Wizz Air дозволить перевезення ручної поклажі
обмеженому колу пасажирів...
Укрзалізниця перевірить технічний стан 305 локомотивів
22 червня 2018 г.
Укрзалізниця перевірить технічний стан 305
локомотивів ...
Донеччину очолив генерал СБУ (фото)
22 червня 2018 г.
Донеччину очолив генерал СБУ...
ЄС готовий допомогти Україні закрити небезпечні шахти
22 червня 2018 г.
Євросоюз готовий співпрацювати з Україною з метою
зниження ризиків у сфері енергетики...
В Україні створюють електронний реєстр  ліків
22 червня 2018 г.
В Україні створюють електронний реєстр наявних у лікарнях
ліків та потреб лікарень...
Борис Гребенщиков дасть вуличний концерт у Києві
22 червня 2018 г.
Сьогодні, 22 червня, російський співак і лідер гурту
"Акваріум" Борис Гребенщиков безкоштовно виступить у
центрі Києва...
 
Хіт-паради
новинка

Головна | Про нас | Новини | Блоги ведучих FM-TV | Радіостанціям | Телекомпаніям | Публічні люди | Фанатам | Для ЗМІ | Партнери