русский українська english
поки немає активних опитувань

результати попередніх опитувань

Новини

НовиниRSS

У справі Зайцевої-Дронова зник один з основних свідків – адвокат

У справі Зайцевої-Дронова зник один з основних свідків – адвокат
20 липня 2018 г.
У справі смертельної ДТП у Харкові за участю Олени Зайцевої і Геннадія Дронова пропав один з основних свідків – нарколог, який оглядав Зайцеву після наїзду на пішоходів.

Про це "Українській правді" розповіла адвокат потерпілих Лариса Матвєєва.

"Ми просили допитати у суді лікаря-нарколога Олену Федірко, яка проводила первинний огляд Зайцевої та визначила, що її стан такий, що містить ознаки наркотичного сп’яніння, і виклала ці обставини в акті. Потім під її керівництвом були відібрані необхідні біологічні зразки – сеча і кров", - розповіла захисник.

Вона уточнила, що аналіз біоматеріалів проводив лікар-лаборант, якого вже допитали у суді.

"Було встановлено, що в сечі містилися опіати. Це є у висновку лаборанта. Після цього 19 жовтня 2017 року за постановою слідчого повторно відбиралися аналізи для проведення токсикологічної експертизи – тоді відбиралася тільки кров. Перший етап показав опіати. Другий етап – це була розширена токсикологічна експертиза. Крові на неї – попри те, що кров брали двічі, – не вистачило, але по сечі підтвердилася наявність кодеїну – наркотичної речовини і фенобарбіталу – психотропної речовини", - сказала Матвєєа.

Вона пояснила, що хотіли допитати Федірко, щоб з'ясувати процедуру відбору аналізів у Зайцевої.

"Ми хотіли, щоб вона пояснила, яким чином проводився відбір аналізів, чому не взяли у повному обсязі, чому не вистачило кількості відібраних матеріалів, як і кому вона їх направляла. Але вона звільнилася з наркодиспансеру, тому за місцем роботи і за місцем проживання знайти її не вдалося", - сказала адвокат.

Вона пояснила, що Федірко давала показання слідчому під час розслідування, але ці показання не можуть використовувати як докази у суді, оскільки за КПК має бути дотриманий принцип безпосередності – усі свідки мають бути допитані безпосередньо у судовому засіданні.

Матвєєва відзначила, що Федірко викликали 3 липня на суд 10 липня, але вона не з'явилася, на 18-те липня мав бути привід свідка у суд, але поліцейські, яким доручили здійснити привід, знайти її не змогли.

"Наразі нікому невідомо, де вона знаходиться", - сказала Матвєєва.

"Для справи це означає, що необхідно буде певні докази іншими методами встановлювати. Ми зокрема, можемо заявити клопотання про допит експерта-токсиколога, який проводив експертизу і відповідно зможе відповідати на наші запитання. Відсутність Федірко – це не катастрофа, бо матеріалів у справі і так достатньо, але її свідчення важливі для встановлення об’єктивної істини", - підсумувала захисник потерпілих.

У прокуратурі Харківської області "Українській правді" підтвердили, що цього свідка дійсно викликали, але він не з'явився на засідання.

Як пояснили УП у поліції Харківської області, коли йдеться про виклик свідка до суду, то спершу це відбувається шляхом надсилання повістки, якщо свідок не з'явився, то тоді за рішенням суду можуть застосувати примусовий привід свідка.

"Таких приводів може бути кілька. Але це все за рішенням судді. Свідок може не з'являтися у суд з поважних причин – як то лікарняний чи відрядження, але про це бажано повідомляти суд заздалегідь. За ухиляння свідка від свідчень йому може загрожувати штраф", - сказала речник поліції Харківської області Олена Баранник.

УП також звернулась по коментарі до Київського суду Харкова, де слухають справу про ДТП 18 жовтня 2017 року.

Як повідомлялося, увечері 18 жовтня 2017 року в Харкові сталася смертельна аварія за участю автомобіля Lexus, який їхав на червоне світло і від зіткнення з Volkswagen Touareg вилетів на тротуар та перекинувся. Внаслідок ДТП загинули 5 осіб, ще 6 отримали поранення різного ступеню тяжкості.

Пізніше в лікарні померла ще одна постраждала в аварії.

За кермом Lexus перебувала 20-річна жінка, донька харківського бізнесмена Олена Зайцева. Її уже тричі штрафували за проїзд на червоне світло і перевищення швидкості.

Аналіз показав присутність у сечі Зайцевої опіатів у момент скоєння ДТП.

Пізніше повторна експертиза не виявила опіатів у Зайцевої.

20 жовтня суд ухвалив рішення арештувати Зайцеву на два місяці без права внесення застави.

Пізніше в поліції повідомили, що статус водія Volkswagen Touareg Геннадія Дронова, який проходить як свідок, може бути змінений. А 6 листопада Дронову повідомили про підозру.

8 листопада Київський районний суд Харкова ухвалив рішення взяти під варту терміном на 2 місяці Дронова без можливості внесення застави.

6 грудня, за висновками експертиз у справі про ДТП у Харкові, в організмі Зайцевої виявили речовини, які містять кодеїн.

13 грудня Київський суд Харкова продовжив міру запобіжного заходу для підозрюваної у скоєнні ДТП у Харкові, у якій загинули 6 осіб, Олени Зайцевої у вигляді тримання під вартою без права внесення застави до 10 лютого 2018 року.

Перед тим на засіданні Зайцева визнала свою провину у скоєнні ДТП.

Також суд продовжив запобіжний захід Дронову.

Наприкінці грудня 2017 року поліція відкрила кримінальне провадження щодо автошколи, в якій навчалася учасниця смертельного ДТП у Харкові Олена Зайцева.

У травні 2018 року на засіданні у справі розглядали відеозаписи, які показали порушення правил дорожнього руху обома водіями.

На засіданні суду 18 липня експерт-автотехнік підтвердив, що обидва водії порушили правила.

Допит інших експертів відбудеться на засіданні суду 24 липня.



FM-TV

ВСЕ НОВОСТИ ПО-РУССКИ ЗДЕСЬ

ALL NEWS IN ENGLISH HERE

другие новости
Абітурієнти за тиждень подали у виші понад мільйон заяв
20 липня 2018 г.
Абітурієнти за тиждень подали у виші понад мільйон
заяв...
Поліція збирається посилити контроль швидкості на дорогах
20 липня 2018 г.
Поліція збирається посилити контроль швидкості на
дорогах...
Систему ProZorro посилять штучним інтелектом
20 липня 2018 г.
Transparency International презентувала нову версію
системи громадського контролю держзакупівель
DOZORRO...
Сенцов закликає не поширювати чутки про його примусове годування чи смерть
20 липня 2018 г.
Сенцов закликає не поширювати чутки про його
примусове годування чи смерть...
Bloomberg: На зустрічі з Трампом Путін запропонував провести референдум на Донбасі
20 липня 2018 г.
Путін на закритій нараді з послами МЗС розповів, що
запропонував Трампу провести референдум на Донбасі...
Мати Шеремета: Я зрозуміла, що ця справа не буде розкрита
20 липня 2018 г.
Мати Шеремета: Я зрозуміла, що ця справа не буде
розкрита...
Дніпроазот відновлює виробництво хлору
20 липня 2018 г.
Дніпроазот відновлює виробництво хлору...
Денісова написала Ягланду і Міятович (документи)
20 липня 2018 г.
Сенцову потрібне термінове медобстеження///
Під Житомиром маршрутка в’їхала у фуру – 10 загиблих і 10 травмованих (фото)
20 липня 2018 г.
Під Житомиром маршрутка в’їхала у фуру – 10 загиблих і 10
травмованих...
Вбивство Шеремета: медійники та правозахисники вимагають звіту про розслідування
20 липня 2018 г.
Медійники та правозахисники вимагають звіту про
розслідування вбивство Шеремета...
 
Хіт-паради
новинка

Головна | Про нас | Новини | Блоги ведучих FM-TV | Радіостанціям | Телекомпаніям | Публічні люди | Фанатам | Для ЗМІ | Партнери