русский українська english
поки немає активних опитувань

результати попередніх опитувань

Новини

НовиниRSS

Денісова написала Ягланду і Міятович (документи)

Денісова написала Ягланду і Міятович (документи)
20 липня 2018 г.
Омбудсмен просить Генсека РЄ, Верховного комісара ООН та комісара РЄ з прав людини сприяти незалежному медобстеженню Сенцова.

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова звернулася до Генерального секретаря Ради Європи Турбйорна Ягланда, до Верховного комісара ООН з прав людини Зейд Раад аль-Хусейна та до Комісара Ради Європи з прав людини Дуні Міятович з проханням сприяти терміновому незалежному медичному обстеженню Олега Сенцова, який голодує в російській колонії, українськими та іноземними лікарями. Про це йдеться в її повідомленні у Facebook.

«Звернулась до Генерального секретаря Ради Європи Турбйорна Ягланда, до Верховного комісара ООН з прав людини Зейд Раад аль-Хусейна та до Комісара Ради Європи з прав людини Дуні Міятович з проханням сприяти терміновому незалежному медичному обстеженню Олега Сенцова українськими та іноземними лікарями, а також сприяти його звільненню на гуманітарних підставах», - наголосила омбудсмен.

Окрім того, вона повідомила, що звернулася також з листом до радника президента РФ, голови ради при президентові РФ з розвитку громадянського суспільства і прав людини Михайла Федотова у зв'язку з «тривожною інформацією» стосовно другої кризи у Сенцова.

«Я прошу його проінформувати мене про дійсний стан здоров'я Олега Сенцова та надати відповідні підтверджуючі документи», - зазначила Уповноважений з прав людини.

Як повідомлялося, 19 липня адвокат українського політв'язня, українського режисера Олега Сенцова Дмитро Дінзе заявив, що близько тижня тому у Сенцова сталася друга криза, і лікарі вмовили його приймати по дві ложки поживної суміші на день.

Адвокат зустрівся із Сенцовим 19 липня. Вони бачилися тет-а-тет без представників колонії.

Дінзе також зазначив, що Сенцов, який третій місяць голодує в знак протесту, попросив не поширювати неправдиві чутки про його примусове годування або смерть.

Олега Сенцова затримала в Криму Федеральна служба безпеки Російської Федерації 11 травня 2014 року. Пізніше його перевезли в Москву, в слідчий ізолятор «Лефортово».

Кінорежисера звинуватили в тероризмі і незаконному зберіганні зброї. У матеріалах сфабрикованої справи його називали організатором диверсійно-терористичної групи.

З вимогою звільнити Олега Сенцова до російської влади зверталися представники української кіноспільноти, уряд України, Європейська кіноакадемія; кінорежисери з світовим ім'ям: Педро Альмодовар, Вім Вендерс, Майк Лі, Кшиштоф Зануссі, Анджей Вайда, Кен Лоуч та інші. Проте все було марно.

У серпні 2015 року Сенцов був засуджений до 20 років позбавлення волі з відбуванням у колонії суворого режиму. У лютому 2016 його етапували в Якутію, а з листопада 2017 Сенцов знаходиться у виправній колонії "Білий ведмідь" в місті Лабитнангі (Ямало-Ненецький автономний округ).

14 травня 2018 року Олег Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв'язнів.

13 липня стало відомо, що мати українського режисера Олега Сенцова Людмила написала президенту Росії Володимиру Путіну клопотання про помилування сина. У Кремлі заявили: якщо лист надійде, то його розглянуть.

Поки українська влада і світове співтовариство роблять все можливе, щоб український кінорежисер повернувся на батьківщину.

Всього в Росії і анексованому Криму утримують близько 70 українських політв'язнів, серед них і журналіст Укрінформу Роман Сущенко, якого в РФ засудили до 12 років колонії суворого режиму нібито за шпигунство.



FM-TV

ВСЕ НОВОСТИ ПО-РУССКИ ЗДЕСЬ

ALL NEWS IN ENGLISH HERE

другие новости
Абітурієнти за тиждень подали у виші понад мільйон заяв
20 липня 2018 г.
Абітурієнти за тиждень подали у виші понад мільйон
заяв...
Поліція збирається посилити контроль швидкості на дорогах
20 липня 2018 г.
Поліція збирається посилити контроль швидкості на
дорогах...
Систему ProZorro посилять штучним інтелектом
20 липня 2018 г.
Transparency International презентувала нову версію
системи громадського контролю держзакупівель
DOZORRO...
Сенцов закликає не поширювати чутки про його примусове годування чи смерть
20 липня 2018 г.
Сенцов закликає не поширювати чутки про його
примусове годування чи смерть...
Bloomberg: На зустрічі з Трампом Путін запропонував провести референдум на Донбасі
20 липня 2018 г.
Путін на закритій нараді з послами МЗС розповів, що
запропонував Трампу провести референдум на Донбасі...
Мати Шеремета: Я зрозуміла, що ця справа не буде розкрита
20 липня 2018 г.
Мати Шеремета: Я зрозуміла, що ця справа не буде
розкрита...
Дніпроазот відновлює виробництво хлору
20 липня 2018 г.
Дніпроазот відновлює виробництво хлору...
Під Житомиром маршрутка в’їхала у фуру – 10 загиблих і 10 травмованих (фото)
20 липня 2018 г.
Під Житомиром маршрутка в’їхала у фуру – 10 загиблих і 10
травмованих...
Вбивство Шеремета: медійники та правозахисники вимагають звіту про розслідування
20 липня 2018 г.
Медійники та правозахисники вимагають звіту про
розслідування вбивство Шеремета...
У справі Зайцевої-Дронова зник один з основних свідків – адвокат
20 липня 2018 г.
У справі Зайцевої-Дронова зник один з основних свідків...
 
Хіт-паради
новинка

Головна | Про нас | Новини | Блоги ведучих FM-TV | Радіостанціям | Телекомпаніям | Публічні люди | Фанатам | Для ЗМІ | Партнери